Inicio / Pilota Valenciana // + Noticies / PILOTA VALENCIANA | La Federació recordarà partides històriques a la setmana de la pilota
cartell partides lleg ok

PILOTA VALENCIANA | La Federació recordarà partides històriques a la setmana de la pilota

La Federació de pilota valenciana va avançant algunes de les novetats que vol introduïr enguany com a previs als actes centrals del Dia de la Pilota, que està previst per al diumenge 24 a la plaça de l’Ajuntament de València. Entre estes novetats,  s’ha incorporat dos projeccions de partides que van marcar un abans i un després en la història de la pilota valenciana.

La primera projecció serà la final de l’individual d’escala i corda del 1995 entre Genovés i Álvaro. Esta final jugada al trinquet de Sagunt, gran referent del joc de l’escala als anys 90, va ser l’última què va guanyar el gran mite Paco Cabanes i la primera que va jugar el qui després seria el rei indiscutible d’este campionat durant anys. El resultat de la partida va ser d’un 60-55 d’infart. El passe serà el dijous 21 al Bar la Murta (C/Murta, 14) de Benimaclet a les 19:30 aprofitant les festes del barri, abans de la projecció els membres del diari digital Pilotaveu ens faran una introducció d’esta partida gràcies al reportatge que feren per al 20 aniversari d’esta llegendària final de l’individual.

L’altra gran partida històrica, també final de l’individual d’aquell mateix ’95 però de raspall al trinquet de la Llosa de Ranes, va ser la què va guanyar per segon any consecutiu Juan, nebot del Genovés, contra Carlos d’Oliva, germà dels també mítics jugadors Diego (qui malauradament ens ha dixat enguany) i Pepito. Aquella va ser l’última final que va guanyar el raspallaire de Genovés, per contra Carlos guanyaria a l’any següent i dos anys després el títol com a millor jugador de Raspall. La projecció serà al Cau dels Dimonis de Campanar Els Socarrats (C/Mossén Raussell, 4 baix) a les 19:30. Abans d’això, a les 18 h a la plaça de l’església de Campanar, el CPV Les Socarrades faran una partida d’exhibició de galotxetes. El vídeo d’esta partida l’ha cedit el Museu de la Pilota del seu fons documental.

Sobre Golsmedia.com

Golsmedia.com

Mira también....

carcer

ENTREVISTA | Jaime Bataller: “La complicidad y unión en el At. Cárcer nos ha llevado al ascenso”

Campaña redonda también para el CF Atlético Cárcer, que acompañará al Castellonense a Primera Regional …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *