Inicio / Noticies Societat / Benestar i Salut / Aquests són els senyals que ajuden a detectar un ictus

Aquests són els senyals que ajuden a detectar un ictus

El ictus és la segona causa de mort a l’any al voltant de 130.000 persones el sofreixen, de les quals 80.000 moren o pateixen algun tipus de discapacitat. El ictus és també conegut com un accident cardiovascular i engloba a altres termes que hem escoltat de forma habitual com a “trombosi o embòlia”, “vessament” o “apoplexia”.

Si el cervell no rep la sang que necessita per a funcionar o aquesta s’interromp s’aquesta sofrint el ictus

Algunes dels senyals són: pèrdua de mobilitat o sensibilitat, si mitja part del teu cos no pot moure’s és símptoma que hi ha un problema; la pèrdua de parla i visió és un altre senyal, si no ets capaç de parlar de forma correcta, et costa expressar-te i la gent no pot entendre el que dius, o perds la visió de forma total o parcial.

Un mal de cap sobtat sense raó aparent, sensació de vertigen, desequilibri o confusió

Aguns dels consells bàsics que impliquen es abandonar una vida poc saludable, ja que factors com l’obesitat, la diabetis, la hipertensió arterial o tenir el colesterol alt poden ser determinants per a sofrir un. Si a això li sumem mals hàbits com fumar o beure alcohol en excés, estarem davant un cocktail per a formar part de la llista d’afectats.

Tracta de canviar a una dieta saludable per a millorar la teva qualitat de vida i la del teu cor, feix exercici regularment, evita el consum de tabac i controla el risc cardiovascular.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *