Inicio / Atletisme // + Noticies / ATLETISME | El Cárnicas Serrano expulsa a Ayachi per la seua implicació en una xarxa de dopatge

ATLETISME | El Cárnicas Serrano expulsa a Ayachi per la seua implicació en una xarxa de dopatge

L’atletisme espanyol ha patit un nou colp amb la detenció de cinc atletes suposadament vinculats a una xarxa de dopatges. Entre elles es trobava Fatima Ayachi, esportista del Club d’Atletisme Cárnicas Serrano que ja ha sigut expulsada del club valencià.

La fondista marroquina va comunicar al club que havia sigut objectiu d’un registre policial el passat 14 de juny i que li havien confiscat tots els medicaments de la seua casa -a Paterna-, així com una medicació receptada i portada del Marroc per una lesió en el seu genoll.

En el club i sota el lema “tolerància zero contra el dopatge”, expliquen que treballen per un atletisme “net i sense tramposos” i no han dubtat a expulsar i donar de baixa de la FACV a l’atleta. Ayachi era una atleta amb recorregut, que va arribar a ser internacional amb el seu país fa ara una dècada. Últimament es dedicava a aconseguir les seues millors marques en carreres populars i no travessava el seu millor moment professional -s’ha retirat dues vegades de la Marató de València, de la Mitja Marató i fins i tot d’algun 10k.

Aquest és el comunicat del Club Atletisme Cárnicas Serrano

En relació a la seua implicació en l’operació policial duta a terme contra una xarxa de tràfic de substàncies dopants, el Club d’Atletisme Cárnicas Serrano desitja manifestar:

-El dissabte 16 de juny l’atleta Fatima Ayachi va comunicar al club que havia sigut objecte d’un registre policial en el seu domicili efectuat el dijous 14 de juny. Aquest registre es trobava emmarcat dins d’una operació per tràfic de substàncies dopants contra Sait Aitaddi i Rachid Nadij. L’atleta ens manifesta que li són intervinguts tots els medicaments del seu domicili. També ens declara que li ha sigut confiscada una medicació receptada i portada des del Marroc per al tractament d’una lesió de genoll.

-El diumenge 17 es reuneixen amb caràcter d’urgència els responsables del club i decideixen l’expulsió immediata de l’atleta després d’analitzar la gravetat dels fets i el seu confús testimoniatge. D’altra banda, entenem que el fet d’estar investigada i vinculada a una trama de dopatge és motiu suficient per a interrompre la relació amb l’atleta.

– El dilluns 18 tramitem la seua baixa federativa amb la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana.

– Des del moment que coneixem la notícia per part de la pròpia atleta fins al dia d’emetre aquest comunicat no hem pogut fer pública la notícia per tractar-se d’un procés que es trobava en fase de secret policial.

– La nostra postura des del moment que vam conèixer la notícia va ser la d’actuar amb la major contundència i transparència.

El club demana penes més dures

– A nivell intern comptem amb un protocol de seguiment dels nostres atletes. Disposem d’un document de “compromís de joc net” que tots els atletes d’alt rendiment han de signar de manera obligatòria per a formar part del club.

– A més d’aquest document i conscienciats amb el terrible problema que suposa el dopatge, sotmetem de manera periòdica als nostres atletes a controls i analítiques, amb l’objectiu de portar un control en la seua salut. Durant el temps que Fatima Ayachi ha estat en el club s’ha sotmès a aquests controls com la resta d’atletes de l’equip.

– Desitgem manifestar nostra total repulsa a aquest tipus d’actuacions al mateix temps que reiterem el nostre compromís amb el joc net i els valors de l’atletisme.

– Ens congratulem de la labor dels nostres cossos de seguretat de l’estat i de la AEPSAD.

-Ens posem a la disposició de les autoritats, la RFEA i de totes aquelles entitats que treballen per a un esport i una societat neta. La lluita contra aquesta xarxa és una labor de tots els que formem part d’aquest esport. Aprofitem també per a demanar un enduriment de les penes i sancions i majors controls en totes les competicions.

Demanen un esport net i sense tramposos

-Des de la seua constitució fa més de 30 anys, el Club d’Atletisme Cárnicas Serrano és, ha sigut i serà sempre exemplar en tot moment en els seus valors de companyonia, esportivitat, i tolerància zero amb el dopatge. Per açò, tots els nostres atletes (especialment els professionals i d’alt rendiment) reben previ a la seua incorporació al club, la normativa interna a respectar com a membres del club. La directiva d’aquest té a més plena potestat per a controlar l’estat de salut de cadascun d’ells, amb la finalitat de garantir que s’està complint amb els pactes .

-Ens sentim afectats i tristos per l’existència d’aquest tipus de casos i esperançats amb aconseguir un esport net i sense tramposos.

Tolerància zero contra el dopatge

Foto: Fátima Ayachi

Sobre Mario Monsalve

Mario Monsalve

Mira también....

ATLETISME | Espanya lidera el medallero del Mundial Màster de Màlaga

El Campionat del Món d’Atletisme Màster, es va emprendre el 4 de setembre, continua celebrant-se …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *