ATLETISME | El circuit de carreres popular fa balanç de la temporada

El Circuit de Carreres Populars de València acaba la temporada amb la cel·lebració de la 17a Volta a Peu Solidària “Es Posible” que ha posat el punt final a la temporada de proves del Circuit Divina Pastora Seguros de Carreres Populars de València, el qual acaba l’any amb la participació d’un total de 49.479 corredors.

La Volta a Peu Fundació València C.F., que va obrir la temporada actual del Circuit, va ser la prova amb major participació, amb un total de 6.079 corredors inscrits. Respecte a la inscripció de dones, destaca la XIX Carrera Populars Tortugues-Trofeu Hispanomoción, a la que es van sumar 1.957, la xifra més elevada enguany de dones en el Circuit. En total, esta etapa ha comptat amb un 29% de participants del sexe femení.

Un altra de les dades a tindre en compte és la nacionalitat dels participants ja que, encara que la predominant és l’espanyola, cada vegada són més els atletes de fora de les nostres fronteres que vénen participar en les proves del Circuit. En este sentit, d’entre els inscrits anuals del Circuit, hi ha hagut 36 nacionalitats diferents, entre les que destaquen 47 corredors procedents de Bolívia, 21 de França, 16 italians i 13 arribats des d’Equador.

Menció a banda mereixen també els corredors amb més edat. Esta temporada entre els inscrits hi ha hagut dos participants amb edats compreses entre 80 i 81 anys. Els segueixen no tan lluny, al voltant de 10 inscrits d’entre 76 i 73 anys. Pel que fa a la participació en funció de les categories, destaca sobre els altres el nombre d’inscrits anualment en Veterà A: al voltant de 3.036.

La classificació general, després de l’última carrera, deixa com a guanyador masculí del Circuit 2017 a Jaouad Oumellal i, en la categoria femenina, a Fátima Ayachi. Mentrestant, en la classificació general de clubs, els guanyadors han sigut el Club Mediterránea, en la categoria masculina i el Serrano C.A., en la femenina. Finalment, pel que fa a la participació, el vencedor ha sigut Runners Ciutat de València.

En total s’han recorregut 59.194 metres en les deu carreres que el Circuit Divina Pastora Seguros de Carreres Populars de València ha celebrat en 2017. El compte arrere per a la nova temporada ja ha començat i en les pròximes setmanes s’obriran les inscripcions per al 2018.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]