Inicio / Atletisme // + Noticies / ATLETISME | La Marató de València 2018 vol ficar-se entre les deu millors marques del Món

ATLETISME | La Marató de València 2018 vol ficar-se entre les deu millors marques del Món

Més de 100 atletes nacionals i internacionals es donaran cita a la capital del Turia diumenge que ve 2 de desembre per participar en la Marató de València 2018. Els objectius que s’ha proposat l’organització per a la present edició no poden ser més ambiciosos.

Es busca batre un nou rècord de la prova tant en la categoria masculina (2h05:15) com en la femenina (2h24:48). És a dir, la millor marató d’Espanya anhela col·locar-se en el Top10 de les millors marques històriques a nivell mundial. Gairebé res.

Els favorits són els kenyans Sammy Kitwara i Philomena Cheyech, i els etíops LeuleGebrselassie i Aberu Zennebe.

Elit masculina

Destaca la presència de l’atleta kenyà Sammy Kitwara, qui va batre el rècord de la prova en 2017 amb un crono de 2h05:15. Una marca que va suposar el millor registre d’una marató al nostre país i pel qual la Marató de València continua sent el millor d’Espanya.

Al costat d’ell correran altres atletes internacionals a tenir en compte com l’etíop Leule Gebrselassie, qui arriba amb una marca de 2h04:02 realitzada al gener, o el seu compatriota Jemal Yimer, qui torna a València després de volar en el passat Mitjà Marató València (58:33, rècord nacional d’Etiòpia). El kenyà Nobert Kigen, amb un millor crono de 2h05:13, també promet espectacle.

Elit femenina

Pel que fa a les dones, cal ressaltar a la kenyana Philomena Cheyech (2h21:22) al costat de l’atleta etíop Aberu Zennebe, guanyadora en 2017, que torna a la capital del Turia a la recerca de superar l’actual rècord de la prova de Valary Jameli Aiyabei, qui va parar el crono en 2h24:48 en l’edició de 2016.

Zennebe es disputarà el primer lloc amb les seus compatriotes Meseret Mengistu Biru (2h25:58), Tinbit Gidey Weldegebriel (2h26:48) i Hayimanot Alemayehu Shewe (2h25:51). No passarà inadvertit el debut de Meseret Tola i Buze Kejela, així com la presència de la veterana italiana Valeria Straneo.

Baralla nacional per baixar les marques

A nivell nacional, encapçalen el planter Iván Fernández (2h12:55); Ricardo Rosat, debutant en la distància, i Iraitz Arrospide (2h16:24), a més del conegut Marc Roig, qui entrena amb l’elit kenyana diàriament i que aquesta vegada buscarà a València córrer per la seva millor marca en una marató. En dones esment especial per a Alicia Pérez, recordista nacional de 50 i 100K.

Personal Best

A més de l’elit nacional i internacional, l’organització de la prova torna a engegar el programa de superació personal Personal Best que premia a aquells atletes i/o corredors que superin el seu millor registre entre 2h10:00 i 2h20:00 (homes) o 2h30:00 i 2h45:00 (dones).

En aquesta edició es donaran cita 60 corredors procedents de 29 països diferents.

Un 10K de Bronze amb molta qualitat

A més, el 10K València Trinidad Alfonso estrenarà l’Etiqueta Bronze de la IAAF amb un altre important elenc d’atletes en la línia de sortida. Quant a la nòmina d’espanyols, destaquen els noms de Daniel Mateo o Juan Antonio ‘Chiki’ Pérez i l’experiència en ruta de féminas com Marta Esteban, Alessandra Aguilar, Marta Galimany o Maitane Melero, qui va ser novena en el 10.000 de l’últim Europeu de Berlín. També correrà el 10K paral·lel a la Marató l’atleta Isabel Macías.

Sobre Golsmedia Sports

Golsmedia Sports

Mira también....

Atletismo trail comunidades

ATLETISMO | La Comunidad Valenciana consigue el sexto puesto en el Trail Running

La Comunidad Valenciana ha terminado en sexta posición, en categoría masculina, en la primera edición …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *