»
»
Una dolenta segona part deixa a València Basket cuer en Eurolliga

Labeyrie en una acció defensiva davant Peters. Foto: Valencia Basket.

La Fonteta es retrobava amb l’Eurolliga després de les bones sensacions de la trobada davant l’FC Barcelona. El rival, un Anadolu Efes que collia una victòria i una derrota en les dues primeres jornades i que hui, en territori valencià, ha collit el seu segon triomf davant el paupèrrim segon temps de València Basket, tant en defensa com en atac.

Tercera derrota de València Basket en la present edició d’Eurolliga

El primer quart no va poder començar de la millor forma per als interessos de València Basket. Sam Van Rossom va liderar el parcial de 8-2 favorable als taronja en un inici fulgurant. Per part visitant, Peters portaria la trobada a la igualtat amb set punts en els primers quatre minuts.

Anadolu Efes va tractar de basar el seu joc ofensiu en els triples, realitzant un pobre percentatge des del perímetre però consumint curtes possessions, per la qual cosa no van acabar de desenganxar-se en la primera meitat. La gran productivitat ofensiva aniria de la mà de la permissivitat arbitral amb els contactes, que va enfurir la Fonteta en els instants finals del primer quart, segellat amb resultat de 27-23.

Tobey es va lesionar als pocs segons d’arrancar el segon quart

En el segon quart, la màgia de Quino Colom va aparéixer a la Fonteta. El campió del món va filtrar passades de fantasia a Labeyrie i Dubljevic, a més de trobar un gran encert des del perímetre, encertant dos en sis intents. L’aparició de Loyd va revolucionar l’aspecte ofensiu de València Basket, que amb gran serietat en totes dues parts de la pista va aconseguir marxar-se al vestuari amb avantatge per 46-39.

Avantatge que acabaria per esfumar-se en l’inici del tercer quart. La consigna de Anadolu Efes de llançar des del perímetre canviaria per jugar en la pintura, i la tàctica visitant va funcionar. Dunston va començar a picar la zona taronja, que va veure reduïts els seus centímetres després de la lesió de Tobey. Micic, Peters i sobretot Larkin li van donar la volta al marcador i van acabar el tercer quart amb un negatiu 63-69.

Tercer quart molt negatiu de València Basket

València Basket semblava retrobar encert tant en el rebot com en atac, però va ser un mer miratge. L’últim quart es va definir per la poca producció en atac de tots dos equips, que marcaven un paupèrrim parcial de 4-5 després de set minuts. Els pupils de Ponsarnau no es van trobar còmodes en cap moment i només Dubljevic va poder materialitzar bons percentatges de tir. Finalment, una dolorosa derrota per 71-79 que va provocar el comiat amb xiulets de la Fonteta.