»
»
»
BÀSQUET | El HLA Alacant continua en estat de gràcia

Dissetena jornada de LEB Plata, i el HLA Alacant rebia en el Pedro Ferrándiz al C.B. Villarobledo, un dels principals perseguidors en la classificació, i equip que ja li va posar les coses complicades en el partit de la primera volta. Foto: Fundació Lucentum.

Cinc victòries consecutives avalen als alacantins de cara a un partit, que a més de la importància que tenia per a aquesta primera fase, tenia també molta transcendència per a la següent fase, doncs a priori tots dos equips haurien d’estar junts en la lluita per l’ascens, i aquí els resultats aconseguits durant l’any es mantenen.

Durant els primers deu minuts el partit va estar igualat. Tots dos equips plasmaven les idees de joc, i es veia un bon bàsquet sobre el parquet. Els alacantins amb una miqueta més d’encert, aconseguien tancar el primer període amb avantatge, per 21-15.

En el segon quart, els blanc-i-blaus van millorar el seu percentatge d’encert, van augmentar la intensitat defensiva, i van aconseguir que els castellà-manxecs no estigueren còmodes en la pista, i es van distanciar en el marcador, aconseguint la màxima distància fins al moment, just amb el triple que tancava la primera meitat amb 50-32 en el marcador.

Tal com succeís la jornada anterior, el HLAAlacant tenia el partit encarat al descans, i la història es va repetir. Sense deixar opció al Villarobledo, els locals van mantenir un gran encert en el llançament i van tancar el partit amb 77-50 i tan sols deu minuts restants.

Devin Smith va estar molt encertat en el llançament i després d’anotar 18 punts en la primera meitat, va acabar sent el màxim anotador amb 24

Els últims deu minuts només van servir perquè l’afició assaborís un triomf més i els visitants maquillessin una mica el marcador, que va acabar amb 94-75.

Amb aquesta victòria, el HLA Alacant s’assegura jugar per l’ascens ja de manera matemàtica. Ara vénen uns partit un poc més intrascendents contra equips que tindran més complicada la seva classificació, abans d’encarar de manera consecutiva les dues finals de Múrcia i Almansa, equips que estaran en la fase d’ascens i als quals seria important guanyar per a entrar en aquesta fase amb avantatge en la classificació.