Inicio / Basquet // + Noticies / BÀSQUET | El València Basket acaba sofrint per a sumar la segona victòria del Top16 d’Eurocup

BÀSQUET | El València Basket acaba sofrint per a sumar la segona victòria del Top16 d’Eurocup

El València Basket va afrontar en la tarda d’ahir la segona jornada del Top16 de l’Eurocup, dia en què es va mesurar al Limoges CSP a domicili i al qual va vèncer per un ajustat 74-79. A pesar que els taronja van dominar amb claredat en la gran part de la trobada, van haver de sofrir en l’últim quart per a guanyar i sumar la segona victòria. Fotografies: VBC.

La gran defensa del conjunt valencià i especialment l’efectivitat de la dupla interior formada per Will Thomas, qui va tornar a ser el màxim anotador amb un total de 15 punts, i Bojan Dubljevic (12 punts i 12 rebots) van ser la clau de l’èxit en terres franceses.

L’avantatge de +14 es va esfumar en l’últim quart i el València Basket va sofrir per a guanyar.

Més enllà de la important victòria, que a continuació passem a detallar, el xoc davant el Limoges va deixar dues grans notícies. En primer lloc, el capità Rafa Martínez va complir el seu partit número 600 defensant l’elàstica del València Basket. en segon lloc, el base gal Antoine Diot va deixar molt bones sensacions en els minuts que va disputar.

Els locals van sortir endollats avançant-se en el marcador, però prompte van ser neutralitzats en part als punts de Rafa Martínez. Alberto Abalde va seguir el deixant del capità prolongant el parcial fins a un 0-9 al qual es van sumar dos triples consecutius de Will Thomas i Bojan Dubljevic. El motenegrino elevaria la renda taronja fins al 8-17 amb un ganxo en l’equador del primer quart.

El capità Rafa Martínez va complir davant Limoges el seu partit número 600.

Will Thomas va continuar endollat en la línia de 6.75 i una canastra després de robatori de MattThomas va obligar la banqueta francesa a demanar temps mort (10-22). Milers i Inglis van liderar una tímida reacció que va ser parada en sec per  Dubljevic  i Doornekamp. Els taronja acabaven el primer quart amb un avantatge de 10 punts (18-28).

Un triple de Sam Van Rossom obriria un segon quart en el qual l’esquadra local arriscaria i encertaria més. De fet van anar menjant-li la torrada al València Basket i acostant-se en el lluminós (27-31). Però un triple de Dubljevic i la irrupció de nou de Will Thomas retornarien la calma als valencians i també l’avantatge en el marcador. Ens anàvem al descans 37-46.

Els taronja van dominar la primera meitat, anant-nos al descans 37-46.

En la represa del xoc es va repetir el guió. El triple de Van Rossom i dues canastres de Rafa Martínez disparaven al València Basket per a posar terra pel mig i aconseguir la màxima fins a aquest moment (39-53). La cinquena personal de Miles va fer molt de mal al Limoges, tessitura que els pupils de Jaume Ponsarnau van aprofitar.

El tercer temps va ser el de Antoine Diot, que no només va saber dirigir a l’equip sinó que també va estar encertat de cara al cèrcol aportant canastres importants en els moments que el Llemotges semblava acostar-se en el lluminós. Però Will Thomas, el propi Diot i Mike Tobey no li ho van permetre finalitzant el tercer quart 50-64.

Antoine Diot va ser protagonista en un tercer quart que va acabar 50-64.

Tot presagiava que el València Basket acabaria de trencar el partit en els últims deu minuts veient la seua trajectòria en els precedents, però res més lluny de la realitat. Els de Ponsarnau no van saber defensar correctament l’avantatge de +14 del tercer quart i van acabar sofrint per a guanyar el partit.

El Limoges CSP va apostar per jugar amb quatre “petits” i l’estratègia va funcionar. Howard i Hardyvan trobar cèrcol i Ponsarnau es va veure obligat a parar-ho amb 54-64. Abalde i Matt Thomas van anotar, però els triples d’Howard i Rouselle baixaven de la desena el desavantatge.

Els Thomas van posar seny per a tornar a posar-se 11 a dalt, donant la sensació que tornava la tranquil·litat. Va ser un miratge. El triple de Bouteille i una safata del propi escorta francès després d’aprofitar desajustaments del València Basket posaven el 69-74. Els últims minuts van ser d’autèntic infart. El València Basket va saber amagar la pilota en els últims compassos i portar-se el partit per 74-79.

Finalment victòria per 74-79 davant el Limoges, segona del Top16 d’Eurocup.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *