Inicio / Noticies Societat / Alimentació / Cinc trucs per a aconseguir una alimentació saludable tot l’any

Cinc trucs per a aconseguir una alimentació saludable tot l’any

L‘alimentació saludable ha de començar deu començar des del naixement amb la lactància materna, i posteriorment una alimentació complementària adequada, l’obesitat i el sobrepès són conseqüència de la malnutrició, del desenvolupament d’una dieta no equilibrada des d’edats tempranas.

El sobrepès i l’obesitat són els principals problemes de salut a nivell nacional en totes les edats

La malnutrició per excés és major entre els homes en edat escolar i en la joventut mentre que presenta una major prevalença en les dones entre els 25 i 65 anys d’edat. El 30% dels nens i nenes d’edat escolar (de 13 a 15 anys) té sobrepès i el 6%, obesitat.

Per a iniciar un pla alimentari adequat caldria concórrer a un professional que avaluï els factors individuals, l’estat de salut i antecedents personals. Els especialistes recomanen aquests passos per a portar una alimentació saludable tot l’any: realitzar 4 menjars al dia, triar aliments naturals de tots els grups (verdures, fruites, llegums, cereals integrals, lactis descremats, carns magres, ous i olis crus).

Prendre almenys 8 gots d’aigua al dia i consumir 5 porcions de fruites i verdures

Una alimentació adequada, equilibrada i suficient, acompanyada de la pràctica habitual d’exercici físic són claus en la prevenció de moltes malalties cròniques dels adults, com poden ser la diabetis, hipertensió, problemes cardiovasculars, diferents tipus de càncer i osteoporosi.

Sobre Inés Cremades

Inés Cremades

Mira también....

Castellón rey del empate

El Castellón, rey del empate en España

El CD Castellón es el equipo que más ha empatado del fútbol español (desde Primera …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *