Inicio / Noticies Societat / Alimentació / Cinc trucs per a aconseguir una alimentació saludable tot l’any

Cinc trucs per a aconseguir una alimentació saludable tot l’any

L‘alimentació saludable ha de començar deu començar des del naixement amb la lactància materna, i posteriorment una alimentació complementària adequada, l’obesitat i el sobrepès són conseqüència de la malnutrició, del desenvolupament d’una dieta no equilibrada des d’edats tempranas.

El sobrepès i l’obesitat són els principals problemes de salut a nivell nacional en totes les edats

La malnutrició per excés és major entre els homes en edat escolar i en la joventut mentre que presenta una major prevalença en les dones entre els 25 i 65 anys d’edat. El 30% dels nens i nenes d’edat escolar (de 13 a 15 anys) té sobrepès i el 6%, obesitat.

Per a iniciar un pla alimentari adequat caldria concórrer a un professional que avaluï els factors individuals, l’estat de salut i antecedents personals. Els especialistes recomanen aquests passos per a portar una alimentació saludable tot l’any: realitzar 4 menjars al dia, triar aliments naturals de tots els grups (verdures, fruites, llegums, cereals integrals, lactis descremats, carns magres, ous i olis crus).

Prendre almenys 8 gots d’aigua al dia i consumir 5 porcions de fruites i verdures

Una alimentació adequada, equilibrada i suficient, acompanyada de la pràctica habitual d’exercici físic són claus en la prevenció de moltes malalties cròniques dels adults, com poden ser la diabetis, hipertensió, problemes cardiovasculars, diferents tipus de càncer i osteoporosi.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *