victor claver luis scola feb
Víctor Claver lluita amb Luis Scola. Foto: FEB.

BÀSQUET | Víctor Claver i Quino Colom fan història i es proclamen campions del món

Víctor Claver lluita amb Luis Scola. Foto: FEB.

L’èxit de l’esport espanyol, i més concretament el de la Comunitat Valenciana, continua expandint-se. La selecció espanyola de bàsquet s’ha proclamat campiona del Mundial FIBA 2019 després de véncer a l’Argentina per 75-95 en una trobada redona per als pupils de Sergio Scariolo. El valencià Víctor Claver i el base de València Basket, Quino Colom, entren en els anals de la història de l’esport espanyol.

Claver, el millor defensor espanyol del Mundial

La trobada va començar de forma fulgurant per als espanyols. 2-11 de parcial inicial i gran defensa. Scariolo va sorprendre col·locant a Oriola de titular darrere de Claver, que com a suplent va tornar a fer una gran tasca en defensa. Els argentins es van endollar i van empatar, però la segona unitat espanyola va tornar a obrir distàncies.

El segon quart va caminar molt més igualat, encara que amb un Rudy Fernández que va estar excels des de la línia de tres. La defensa de Claver i Oriola sobre Scola, el millor pivot del Mundial al costat de Marc Gasol, va ser un factor clau en marxar-se al descans amb un resultat favorable de 31-43.

Quino Colom va tornar a tindre minuts en pista

En el tercer quart els argentins van trepitjar l’accelerador i, per mediació de Deck, Laprovittola i Campazzo, van arribar a posar-se per davall de la barrera psicològica dels deu punts, encara que Espanya va tornar a trobar la seua millor forma en defensa, de nou amb un Claver incisiu. Ricky i Gasol van tornar a tirar del carro per a tornar a la distància de +10.

L’últim quart va ser la consagració. La cinquena falta de Juancho Hernangómez va precipitar l’eixida de Claver des de la banqueta per a acabar de quallar un excel·lent partit en defensa. El gran avantatge obtingut pels espanyols va permetre a Quino Colom gaudir dels últims minuts de trobada, en ple jolgorio espanyol, encara que no va tindre oportunitat d’anotar. Finalment, Espanya va tornar a fer història ajudat per la representació del bàsquet valencià.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]