Canals
»
»
»
»
»
Canals recorda el pioner club ciclista Ferrys amb un gran acte en el CC Calixte III

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Álex Calatrava firma por el Castellón
CC Calixte III
Presentació del llibre "Ferrys: una història de ciclisme" al CC Calixte III de Canals. Foto. Ajuntament de Canals.

Canals recorda el pioner club ciclista Ferrys amb un gran acte en el CC Calixte III

Presentació del llibre "Ferrys: una història de ciclisme" al CC Calixte III de Canals. Foto. Ajuntament de Canals.

La població de Canals va acollir este dimecres una presentació d’un lliure que recordava un equip que va ser pioner en l’esport valencià i espanyol, especialment en el ciclisme. En un acte clausurat per la vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natalia Enguix, el CC Calixte III va acollir la presentació del llibre d’Àngel Ballester que narra l’evolució de l’equip ciclista canalí Ferrys, pioner del ciclisme espanyol.

En l’acte es va recordar a Vicente Ferri, un personatge històric i irrepetible que va fundar el mític equip ciclista

Acompanyada per l‘alcalde, Nacho Mira, i el diputat de Cultura Paco Teruel, Natàlia Enguix va agrair en la seua intervenció:  “l’incansable treball del regidor d’Esports Edu Badal, qui ha dedicat moltes hores a impulsar este reconeixement que fem a Vicente Ferri, un personatge històric i irrepetible que va fundar el mític equip ciclista que durant molts anys va competir en l’elit, i que, no oblidem, va ser una peça clau en la industrialització de les nostres comarques amb la seua empresa Géneros de Punto Ferrys”.
La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natalia Enguix, a l´acte a Canals. Foto: Ajuntament de Canals.

Enguix va celebrar: “la publicació d’un llibre que forma part de la nostra memòria col·lectiva, i que a través de l’esport i les gestes de diferents generacions de ciclistes ens trasllada a uns anys en què el nom de les nostres comarques va donar la volta al món gràcies al sacrifici i la humilitat d’empresaris com Vicente Ferri, natural d’Aielo de Malferit”.

Per part seua, l’alcalde Nacho Mira va assegurar que Canals: “sempre ha sentit un especial orgull per haver tingut al seu poble un equip ciclista de primer nivell”. En la seua opinió, el llibre editat per la Diputació: “permet a les persones de major edat recuperar la memòria del Ferrys i els seus ciclistes, però també representa una oportunitat immillorable perquè la gent més jove conega de primera mà la transcendència històrica i esportiva de l’equip impulsat per Vicente Ferri”.

Nacho Mira: «Representa una oportunitat immillorable perquè la gent més jove conega de primera mà la transcendència històrica i esportiva de l’equip impulsat per Vicente Ferri”

El diputat de Cultura, Paco Teruel, va mostrar la seua satisfacció per la publicació de ‘Grupo deportivo Ferrys. Una historia de ciclismo’, que s’ha convertit en “un document imprescindible per a conéixer i valorar la història esportiva i empresarial de Canals”.

Molt s’ha escrit sobre José Pérez Francés, Julio San Emeterio, Luis Otaño, Angelino Soler, Ramón Sáez o els germans Manzaneque, ciclistes de llegenda que van competir amb els Anquetil, Poulidor, Gimondi, Merckx i Ocaña en Vuelta, Giro i Tour. El llibre editat per la Diputació relata l’evolució d’un gran equip espanyol nascut a Canals de la mà d’un empresari enamorat del ciclisme, però també del ciclisme en qualsevol època, tant de l’esport d’elit com de l’amateur.

L´equip ciclista Ferrys va ser pioner al ciclisme valencià y espanyol. Foto: Ajuntament de Canals.
L´equip ciclista Ferrys va ser pioner al ciclisme valencià y espanyol. Foto: Ajuntament de Canals.

L’autor d’esta extraordinària narració ciclista és un especialista en la matèria, un aficionat i estudiós del ciclisme històric com Ángel Ballester, a qui felicita a títol pòstum un altre expert com Juan Osés, qui ha retratat biogràficament a grans ciclistes com Jesús Loroño, Bernardo Ruiz, Valentín Uriona, Agustín Tamames, Enrique Martínez Heredia i Juan Manuel Santisteban. Osés és l’autor del pròleg d’esta obra difosa per la Diputació de València.

El llibre, “la millor sorpresa amb la qual ens hem trobat enguany els aficionats i estudiosos del ciclisme”, segons Juan Osés, repassa la trajectòria dels grans corredors del Ferrys; el component pioner del ciclisme valencià; la història d’este dur esport en la postguerra; els referents de la fotografia ciclista, des de Torrents i Alguersuari fins a García Molina i els germans Galiana, sense oblidar a Ogalla i Finezas; i per descomptat l’evolució i caiguda d’un grup esportiu que va aconseguir tres victòries d’etapa i un podi en el Tour i 12 etapes guanyades i quatre podis en la Vuelta a España.

Por Golsmedia

Categorías CanalsEsport Local