FRONTENNIS | Espanya es proclama subcampiona del Món a Barcelona

Espectacular setmana la viscuda en el Campionat del Món de Pilota en les meravelloses instal·lacions de la Vall d’Hebron a Barcelona, les mateixes que es van usar en les olimpíades del 92, única cita on la pilota basca va ser esport olímpic.

Espanya s’ha proclamat subcampiona del Món amb un total d’11 medalles: 5 d’or, 4 de plata i 2 bronze.

França va ser la clara vencedora amb un total de 15 preseas, i Mèxic va completar el podi en tercer lloc amb un total de 9 metalls.

Paleta goma

Masculina

En l’especialitats més jugades a la Comunitat Valenciana no vam poder aconseguir el somni de guanyar l’or, ja que en les semifinals ens creuem amb la temible Mèxic en la categoria masculina.

El nostre campió d’Europa, Álvaro Moreno, jugador de la federació de la Comunitat Valenciana, no va tenir opció contra el finalment campió del món Arturo Rodríguez “Turi”, qui va passar el corró i ens va deixar sense final.

No volem deixar de nomenar al company de viatge d’Álvaro, qui es va guanyar a pols estar en la selecció nacional i aportar moltíssim àdhuc sent molt jove, ja ha demostrat del que és capaç. Es tracta del valencià Jorge Castro.

Femenina

Maider Mendizabal i Amaia Plata van aconseguir una plata molt treballada.

Les navarreses Maider Mendizabal i Amaia Irazustabarrena van disputar una semifinal èpica, molt intens front les favorites jugadores mexicanes, favorites a priori per col·locar-se en la final contra una França que ho va tenir relativament senzill.

Segurament perquè les espanyoles van acusar l’esforç de la semifinal i no van ser capaces de plantar cara a cap moment, així i tot es porten per a casa una plata molt treballada.

Frontennis Olímpic

Femení

Pel que es refereix a aquesta modalitat, la selecció espanyola va acabar la seua marxa en semifinals enfront de la selecció francesa en un enfrontament agònic, on Míriam Aranaz i Patricia González van aconseguir remuntar un set i forçar no només l’últim set sinó també l’últim tant.

Amb un nou iguals en el marcador i amb el cor del públic encongit, on una gran llesca de la zaguera gal·la, Claire Dutaret, ens va privar de disputar aquesta anhelada final.

En una visió més egoista i amb un prisma de la Comunitat Valenciana, ens haguera encantat veure l’alacantina Izaskun Hernando participar en la final, sent la jugadora amb més i millor palmares de la selecció, això si sense desmeréixer el bon treball de les dos canàries.

Frontennis olímpic masculí

I finalment en la categoria de frontennis olímpic masculí els nostres jugadors Gustavo Vidal “Guti” i el villenense Víctor Molina van jugar una semifinal fantàstica enfront d’Estats Units, sense fallades i atacant sense parar.

De fet els nord-americans no sabien qéeestratègia triar i no paraven d’intercanviar la seva posició, per aquest motiu els espanyols passessin clarament a la final.

En la final el seleccionador valencià Conrado Frias va optar per donar entrada a Pablo Peñate, fantàstic jugador canari que va formar dupla amb el també canari “Guti&” enfront de la totpoderosa Mèxic, qui va realitzar un canvi obligat al tindre a la seua estrela “Turi” acabat d’eixir de guanyar la final de paleta goma i amb un colp en el genoll, i pel que va entrar el jove Carlos Alberto Torres Díaz “Chiquis”.

Va ser un final molt renyida, sense grans diferències en el tanteig, i on Espanya va fer la sensació d’estar cada vegada més prop i de fer-li més ombra a la selecció mexicana. Amb un tanteig de 15-12 i 15-13, Espanya va haver de conformar-se amb una plata amb sabor agredolç, pel resultat però amb la sensació d’haver treballat molt bé en estos quatre anys.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]