»
»
»
»
»
»
VÍDEO ENTREVISTA GOLF | Andrés Torrubia: “El golf a la Comunitat Valenciana està creixent i té un gran futur”

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Jugadores Racing y Eldense

VÍDEO ENTREVISTA GOLF | Andrés Torrubia: “El golf a la Comunitat Valenciana està creixent i té un gran futur”

La Comunitat Valenciana pot presumir de tindre un dels millors golfistes del món: Sergio Garcia. Però al golf del nostre territori hi ha vida més enllà del campió de Borriol i hui a Golsmedia ho descobrim de la mà del president de la seua federació, Andrés Torrubia.

Andrés, quina és la situació actual del golf a la Comunitat Valenciana?

Estem en un estat òptim. En una escala de l’1 al 10, jo li posaria un 8’5 o 9. No és el 10 que tots voldríem, però a la Federació de golf de la Comunitat Valenciana treballem per a aconseguir-lo.

1

Sergio Garcia és el millor jugador de la Comunitat Valenciana que ha existit

Ara mateix tenim 30.000 llicències federatives. Després de 4 anys de caiguda a causa de la crisi econòmica que ha afectat també al nombre de golfistes, l’any passat aconseguirem augmentar i estem creixent en les tres províncies.

En quina de les 3 províncies es juga més al golf a la Comunitat Valenciana?

On més jugadors tenim és en Alacant degut a que hi ha més camps d’accés lliure al públic en general. En Castelló i València hi ha instal·lacions exclusives només per als socis del club de golf, però en molts d’ells, pots arribar amb els teus pals i jugar amb amics o competir.

Això, unit a la nostra climatologia provilegiada i a la millora dels nostres camps de golf, fa que la Comunitat Valenciana siga un referent a Europa com a destí del turisme esportiu. Cada any arriben milers de visitants d’Alemanya, Rússia, països nòrdics o Regne Unit a jugar a golf i a gaudir del nostre territori, generant un important impacte econòmic en la nostra societat.

Andrés, comentaves que els camps de golf de la Comuniat Valenciana han millorat, en quin sentit?

Abans els camps de golf eren només una zona verda envoltada d’arbres on cada 400 metres hi havia un forat per a ficar la bola. Hui en dia, estem en el “logaritme neperiano de pi” i volem camps de golf on puguen jugar gent de tots els nivells: professionals, novells, veterans, infantils… Això ha fet que els dissenyadors s’hagen d’esforçar més i el resultat siguen camps més complets i divertits.

6

Treballem perquè la gent sàpiga que el golf no és elitista i que és més barat del que es pensa

I vull aprofitar per a trencar amb un altre mite del golf: als nostres camps no es gasta aigua potable o de regadiu, sinó que gastem aigua depurada que reutilitzem específicament per a això. És a dir, no malbaratem l’aigua per al manteniment dels camps.

Quins són els objectius de la Federació de Golf de la Comunitat Valenciana?

El principal objectiu de la nostra federació és fomentar el golf a tots els nivells: tant amb els veterans, que requerixen uns camps aptes per a la seua edat, com per als golfistes estandar que estan entre els 16 i els 50 anys, però sobre tot entre els més menuts.

En aquest sentit hem aconseguit una cosa molt important, que és entrar als col·legis. Els professionals de la Federació de Golf de la Comunitat Valenciana estan ensenyant el nostre esport als professors de col·legis i instituts perquè els escolars puguen triar el golf com a assignatura optativa dins del seu pla d’estudis.

5

Hem aconseguit entrar als col·legis perquè els alumnes puguen triar el golf com a assignatura opcional

És una bona manera de treballar la pedrera, no?

Sí, però anem més enllà, també tenim escoles municipals per a captar joves golfistes masculins i femenins. Estem treballant en les administracions d’Alacant, València i Castelló per tal que ens cedisquen uns terrenys on la Federació de Golf de la Comunitat Valenciana construeix un camp de golf xicotet perquè puguen jugar els més menuts.

Aquests camps per als xiquets tenen un cost molt baix per a cobrir les necessitats mínimes de manteniment dels camps i del personal i acostem el golf als més menuts. De moment, aquest projecte ja és una realitat en Alacant i esperem que pròximament ho siga també en les altres dos províncies.

Amb això s’aconsegueix també llevar l’estereotip que el golf és un esport elitista.

Efectivament. Eixe és un altre pilar bàsic que estem treballant des de la Federació de golf de la Comunitat Valenciana. Llevar l’etiqueta que el golf és un esport exclusiu per a la gent amb molts diners i molt de temps lliure. Abans sí que és cert que era així, però ara qualsevol pot practicar aquest esport. Hui en dia tenim camps de “Pitch and Play” on en menys de dues hores pots fer el recorregut i aprendre a jugar a golf.

4

El golf és un esport tan difícil i complicat que requereix tota la teua capacitat mental i això fa que t’oblides de les teues preocupacions

La grandesa del golf és que és un esport tan difícil i complicat que requereix tota la teua capacitat mental i això fa que t’oblides de les teus preocupacions. Com has d’estar pendent de la distància, de la inclinació, del vent, dels obstacles naturals… deixes de pensar en la hipoteca, els disgustos que et dóna o t’ha donat la teua parella, les notes dels xiquets…(riu). Necessites estar concentrat al 100% i per això no es pot parlar mentre es juga.

A més, el golf és un esport molt saludable i apte per a totes les edats perquè no has de córrer darrere de la bola, sinó que la bola t’espera a tu per a ser colpejada. I pots anar per ella caminant a una velocitat apta a les teues capacitats.

Quines són les principals competicions que organitza la seua Federació?

En l’àmbit professional anem a organitzar en novembre del 2018 un torneig de classificació del European Tour en el camp d’Alenda en Alacant. I a més tenim un altre torneig del European Tour al qual participarà el gran Miguel Àngel Jiménez i possiblement Chema Olazábal durant la segona setmana de novembre en el camp Melià Villa Aitana en Benidorm. A banda d’això tenim molts tornejos de la federació i els que organitzen els clubs mateixos. Això vol dir que qualsevol persona que vinga a la Comunitat Valenciana un cap de setmana amb els seus pals de golf, segur que pot trobar un camp on jugar i competir.

2

Cada dia hi ha més gent federada i interessada a conéixer les notícies del golf en mitjans com Golsmedia

Segur que bona culpa del creixement del golf a la Comunitat Valenciana és del golfista Sergio Garcia i els seus èxits esportius?

Sergio Garcia és el millor jugador de la Comunitat Valenciana que ha existit. Jo el vaig conéixer quan era un xiquet perquè els seus pares treballaven al club de golf de Borriol. Quan el pujava al meu cotxe ja “feia olor a golf”, era un guanyador nato. Li ha costat guanyar un gran, però poca gent pot presumir de tindre una jaqueta verda del Masters d’Augusta com va aconseguir ell l’any passat…

Ara bé, Sergio és Sergio, però hi ha més vida al nostre golf. Hi ha set o huit joves que apunten maneres i gràcies a això podem dir que el golf de la federació valenciana, tant el masculí com el femení, té molt de futur. Cada dia hi ha més gent federada i interessada a conéixer les notícies del golf en mitjans com el vostre. Hem d’agrair a Golsmedia el treball en difondre el nostre esport a través d’entrevistes com aquesta o reportatges dels nostres tornejos.

posado

Categorías GolfVideos