JUDO | Sugoi Uriarte: “És un orgull tornar a la màxima categoria europea”

Fa uns mesos eixia a la llum la trista notícia que l’equip femení i el masculí del València Club de Judo descendia de la Golden League. En canvi, una esperança apareixia per a les valencianes que finalment sí que participaran en la màxima categoria a nivell europeu. Foto: Proyecto FER.

La competició més important a nivell europeu, la Golden League, és una competició en la qual el València Club de Judo és l’únic representant espanyol que participava, a més per partida doble, en totes dues categories.

El València Club de Judo és l’únic club espanyol en una competició europea

Des de Golsmedia Sports ens hem posat en contacte amb Sugoi Uriarte, president del Club Valencià de Judo i exolímpic per a parlar de les futures estreles del judo valencià.

Per al València Club de Judo és un orgull representar al país en una competició a nivell europeu: “És un honor, portem molts anys treballant amb el club, ara som també centre d’alt rendiment. És un orgull per a nosaltres estar en la màxima categoria”.

El retorn de les xiques a la Golden League

Les xiques van aconseguir en 2017 el Campionat d’Europa i van ascendir a la Golden League. “Tothom diu que l’equip femení està entre els tres millors de Europa”, explica.

Ja participant en la màxima competició europea, van aconseguir ser segones en aquesta. Uriarte compte: “Van perdre quan anaven empat a 2 contra Rússia en l’ultime combat i crec que podrien haver guanyat”.

Les xiques van sorprendre en aconseguir la segona posició en la Golden League en el seu primer any

En 2018 tots dos equips descendeixen, però una sorpresa arriba per a alegrar el futur de l’equip femení. Un canvi de normativa previst per a 2019 feia que l’equip femení tornara adquirir un bitllet per a la màxima competició europea. “De França s’havien classificat quatre equips, per la qual cosa han hagut de descendir dos i ascendir a altres dos d’altres països”, relata.

Malgrat la forma d’obtindre la participació en la Golden League, Uriarte ho té clar: “Enguany considere que podem lluitar per estar entre les millors una altra vegada”. Han guanyat la plaça per una repesca, però l’objectiu continua sent clar: “Hem tingut una mica de sort, però esperem enguany no desaprofitar l’oportunitat, traure medalla i no descendir.

Els xics en la segona competició europea

L’ascens a la Golden League per part dels xics després de ser subcampions d’Europa “va ser tot un èxit pel fet que no era una cosa esperada”. “Tenim un equip més humil i per tant va ser una sorpresa i quan és una sorpresa et fa més il·lusió encara”, comenta *Uriarte.

Els xics afronten amb il·lusió i esperança la temporada per a aconseguir tornar a la Golden League

Per part seua, l’equip masculí descendia en 2018 a la segona competició europea. Competició que afronten amb “il·lusió i esperança d’aconseguir la medalla per a tornar a pujar a la Golden League i una vegada allí estar barallant pels millors llocs”.

Novetats en les plantilles

Tots dos equips fins al moment es mantenen pràcticament igual, són els mateixos equips que van aconseguir l’ascens, en les respectives categories, a la *Golden *League.

L’equip femení es va veure reforçat amb una nova integrant. La campiona de pes pesat, amb la qual comptaran per a competir enguany.

L’equip femení es va veure reforçat per la campiona de pes pesat

Per part de l’equip masculí no hi ha hagut canvis. “Seguim amb les coses que ens han anat bé anteriorment, crec que tenim una bona plantilla” explica *Uriarte.

No descarten fer modificacions a última hora en cas d’alguna lesió, però “la idea és mantindre la mateixa línia del que ens ha donat bons resultats”.

Bressol de futurs olímpics

En les seues files compten amb esportistes que apunten a participar en els jocs olímpics de Tòquio 2020. Tres en el quadre masculí i tres en el femení.

Julia Figueroa participa en 48 kg i es troba en el top 10 a nivell mundial pel que és una de les peces clau del club.

Ana Pérez Box i Nina Esteo, només una podrà anar als Jocs de Tòquio 2020

Per part seua, en 52kg compten amb Ana Pérez Box, esportista que està també en el top 10 de la seua categoria a nivell mundial, i Nina Esteo, participant que està dins dels punts olímpics. D’aquestes dues últimes només pot anar una pel que barallaran per la plaça en cas d’acudir.

En categoria masculina, en 66kg el representant és Daniel Pérez, que ha millorat molt en els últims 3 mesos i ha quedat Campió d’Espanya Absolut, ha aconseguint una medalla en un Gran Prix i actualment ocupa en número 2 en el rànquing olímpic.

Daniel Pérez no per a de sumar nous assoliments al seu palmarés

En la categoria de 81 kg el representant del Club Valencià de Judo és Alfonso Urquiza. En +100 kg és Irinel Chelaru, que actualment és el millor espanyol classificat en el rànquing de la seua categoria.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]