L’onada de calor assota la Comunitat Valenciana

La onada de calor està elevant les temperatures, i es prolongarà durant la resta de la setmana en la Comunitat Valenciana fins a arribar a valors pròxims a 40 graus en les zones d’interior i més de 35 en la costa entre aquest divendres i dissabte, 28 i 29 de juny.

No s’espera que bufe vent de ponent i provoqui la coneguda ‘ponentà’ que dispara els termòmetres

Com el llevant és un aire una mica més humit que el ponent, sí que augmentarà la sensació de xafogor. Sense ponent no hi haurà registres espectaculars, encara que les temperatures entorn de 35 graus en la costa són molt poc freqüents en la Comunitat Valenciana, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La calor incidirà sobretot el dissabte i de forma més acusada a l’interior, amb fins a 40 graus en comarques com la Costanera o la Ribera Alta. El llevant serà molt feble i amb poc recorregut pel mar, la qual cosa dificultarà que refredi.

Podran marcar rècords de temperatura alguns observatoris de l’interior nord de Castelló com els de Morella i Vilafranca, estacions centenàries en les quals les màximes més elevades de juny estan en 35 i 34,5 graus en 2012.

Recomanem, quedar-se a casa durant les hores del dia més caloroses, i ben hidratat, evitant així els freqüents cops de calor.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]