Dins de 80 anys València quedarà enfonsada 

En 2100, part de la ciutat estarà submergida sota les aigües del Mediterrani, és un dels efectes a mitjà termini de l’imparable canvi climàtic.

El mar ha crescut 19 cm a causa de l’expansió de l’aigua com a resultat de la calor i la fosa del gel

El ritme actual de la pujada del nivell del mar inundarà les zones més baixes i costaneres de la ciutat, però també l’Albufera. Els càlculs de les organitzacions ecologistes no donen treva: el gradual creixement de les aigües arrasarà les parts de la ciutat que ara limiten amb el mar.

En Greenpeace calculen que el nivell del mar augmentarà fins a una pujada total de 58 centímetres en 2100. Les visions més temibles que auguren un ascens de sis metres, aquesta crescuda canviaria el traçat urbà del ‘cap i casal’.

València és una de les ciutats l’altura de les quals del mar està per sota dels 20 metres

La situació geogràfica converteix a València, situada a 16 metres sobre el mar, en un dels punts sensibles de la zona peninsular davant els efectes de l’escalfament global. En un futur haurien de plantejar-se mesures de contenció del mar.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]