Inicio / Noticies Societat / Benestar i Salut / Dos estudis vinculen la grip amb el risc de sofrir un infart 

Dos estudis vinculen la grip amb el risc de sofrir un infart 

La grip aquesta malaltia respiratòria contagiosa que provocada per un virus infecten el nas, la gola i els pulmons, és un problema de salut seriós, perquè ara dos nous estudis el vinculen amb altres problemes més greus. 

Aquestes recerques revelen que pot augmentar el risc de sofrir un infart, i que es produeixi el trencament de les artèries del coll. El primer estudi realitzat per la Universitat de Columbia, van analitzar a 34.000 pacients hospitalitzats per haver sofert un ictusisquèmic, i els resultats van mostrar que tenir grip augmenta fins a un 40% el risc de sofrir un d’aquests atacs. 

El risc de sofrir un atac se situa en els 15 dies següents a la grip

El segon estudi, va examinar a 3.800 pacients que havien sofert algun tipus d’esquinçament de les artèries del coll que provoca que la sang es filtri a l’exterior dels gots, i que augmenta el risc de ictus. I el que van observar va ser que entre el 50 i el 60% d’ells, havien tingut grip un mes abans del seu ingrés.

La causa d’aquest vincle continua sent desconeguda, encara que es sospita que la inflamació que provoca la grip en l’organisme podria tenir molt a veure.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *