Inicio / Noticies Societat / Automoció / El gas natural podria ser una alternativa al cotxe elèctric

El gas natural podria ser una alternativa al cotxe elèctric

El director general de Seat a Espanya, ha assegurat que el gas natural comprimit (GNC) pot contaminar menys que els vehicles elèctrics.

Per a aconseguir això, el gas hauria de ser d’origen renovable produït amb residus urbans. Aquest tipus d’energia ha rebut critiques per part de grups ecologistes com Transport & Environment, el directiu ha assenyalat que els cotxes de GNC tenen un gran futur.

Els seus models León, Mii, Arona i Eivissa compten amb versions de gas

La companyia ha invertit 6 milions d’euros en la seva factoria de Martorell, Barcelona, per a augmentar la seva producció de cotxes amb versió GNC, passant de 90 a 250 unitats diàries.

És una tecnologia amb molts avantatges, l‘actual desafiament és millorar la xarxa de gasineres, que actualment arriba a 75 punts en tot el país. Gasnam preveu que en 2019 es creuen altres 25 punts més i que per a finals de 2020 hi hagi 200 gasineres en tot el país.

En 2018, es van vendre 5.745 vehicles que funcionen amb GNC a Espanya

Claudio Rodríguez, director general d’infraestructures de Enagás, ha explicat que és un error pensar en la mobilitat només tenint en compte als cotxes, i que el gas té molts beneficis per a ser aplicat en el transport marítim i ferroviari.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *