El Port de València planteja instal·lar aerogeneradors en el mar

El Port de València s’ha marcat el repte d’autoproveir-se i aconseguir l’autosuficiència energètica, a través d’energies renovables, en 2025. Ha dissenyat un pla que abasta la construcció d’una subestació elèctrica, la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la construcció de torres eòliques.

Es remena la possibilitat de situar aerogeneradors en el mar i fins i tot fer un escull artificial

Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària de València (APV) ha estat l’encarregat de donar la notícia, ha explicat  ha explicat que aquests aerogeneradors es podrien a una distància de 4 o 5 quilòmetres amb un “petit impacte visual”. 

La APV ja va explicar la necessitat d’un pla eòlic per a instal·lar entre cinc i set torrres amb l’objectiu d’aconseguir entre 12 i 16 megavats. Cadascuna costarà al voltant de 1,1 milions d’euros per megavat instal·lat, cada torre costaria prop de 5 milions d’euros.

No obstant això, la subestació elèctrica tindrà una potència d’uns 30 megavats, quan estigui construïda la intenció és fomentar i pactar amb els vaixells que quan entrin al port valencià es connectin a la xarxa elèctrica, i així reduir les emissions.

Fins llavors, no es pot fer aquest pas, ja que la potència actual del port està entre 12 i 13 megavats i un sol creuer ja consumeix 6.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]