Inicio / Noticies Societat / Benestar i Salut / Els efectes que provoca en el nostre cos dormir amb una llum artificial

Els efectes que provoca en el nostre cos dormir amb una llum artificial

D’acord amb un recent estudi publicat en Jama, l’exposició a la llum artificial durant la nit, especialment en dormir amb una llum encesa o amb la televisió, s’associa amb un major risc d’augment de pes i obesitat entre dones.

No obstant això, els investigadors assenyalen que l’exposició a la llum artificial durant la nit pot indicar un desavantatge socioeconòmic o comportaments poc saludables.

L’estudi va incloure a 44.000 dones en la seva anàlisi i cap d’elles tenia antecedents de càncer o malalties cardiovasculars

A més aquestes dones no eren treballadores per torns, ni estaven embarassades al començament de l’estudi; l’exposició a qualsevol llum artificial durant la nit mentre dormien va mostrar un víncul amb l’increment de pes. Durant el temps de l’estudi, entre setembre de 2017 i desembre de 2018, els qui tenien algun tipus de llum encesa a l’habitació van guanyar uns 5 quilos de pes més que els qui no tenien llums.

Conclouen els autors que l’exposició a alguna font de llum mentre dorm, pot ser un factor de risc per a l’augment de pes i el desenvolupament de sobrepès o obesitat.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *