Inicio / Raqueta // + Noticies / Frontennis // + Noticies / VÍDEO ENTREVISTA FRONTENIS | Miguel Montalbán: “Per títols i llicències, el nostre frontenis és una potència en Espanya”

VÍDEO ENTREVISTA FRONTENIS | Miguel Montalbán: “Per títols i llicències, el nostre frontenis és una potència en Espanya”

La Federació de Frontenis i Pilota de la Comunitat Valenciana és una de les més importants d’aquest esport que requereix potència i precisió. Hui a Golsmedia parlem amb el el seu president, Miguel Montalbán per tal de repassar tota l’actualitat de les diferents modalitats del frontenis autonòmic.

En quin moment està ara mateix el frontenis a la Comunitat Valenciana?

Ara mateix en la Federació de Frontenis i Pilota de la Comunitat Valenciana tenim al voltant de 2.200 llicències. L’època daurada d’aquest esport es va viure la Comunitat Valenciana als anys 80 i 90 però després van arribar uns anys de crisis a la dècada passada que estem superant.

Hui en dia estem creixent i podem dir que el frontenis de la Comunitat Valenciana és una potència en l’àmbit estatal. En les modalitats de frontenis i paleta goma som els que més llicències tenim i els que any rere any guanyem més títols tant en sènior com en la base.

I quin és el motiu d’eixe èxit dels nostres esportistes locals en les competicions nacionals?

Per una banda perquè és molt fàcil jugar a frontenis, ja que només fa falta una raqueta, pilota i una paret que et torne la pilota. I a més, es pot practicar en tota la Comunitat Valenciana, ja que quasi tots els pobles del nostre territori tenen un frontó.

frontenis 2

Ara mateix en la Federació de Frontenis i Pilota de la Comunitat Valenciana tenim al voltant de 2.200 llicències

Per altra banda, des de fa uns anys estem treballant molt bé amb els més joves i els resultats estan arribant. La nostra obsessió des que arribarem fa 3 anys la nova Junta Directiva que presidisc va ser el foment del frontenis de base i el femení.

I quines són les línies de treball en aquests dos àmbits?

Hem creat una Comissió de “Dona i Pilota” presidida per Rosa Gómez i diverses persones que l’ajuden i estan fent un treball espectacular, el qual està donant els seus resultats. Perquè et faces una idea, hem organitzat un circuit autonòmic de frontenis femení gràcies al qual hem passat de 0 a 150 llicències de dones i xiques que juguen a frontenis.

Enguany farem també una trobada en l’àmbit nacional en Carlet on es reuniran jugadores de frontenis femení de tota Espanya. Això demostra que ara mateix el frontenis femení és una prioritat per a la nostra federació i m’encantaria que algun dia una dona poguera dirigir el nostre frontenis a la Comunitat Valenciana.

Respecte als més menuts, hem creat un calendari de competicions, lligues i tornejos per tal que pràcticament cada cap de setmana hi haja un esdeveniment esportiu de frontenis on els joves jugadors puguen anar a participar.

A més, estem fent cursos de monitors teòrics i pràctics amb l’objectiu de què isquen bons formadors per a la nostra pedrera.

frontenis 4

Hem organitzat un circuit autonòmic de frontenis femení gràcies al qual hem passat de 0 a 150 llicències de dones i xiques

Això, juntament amb el treball de les escoles i clubs crec que ens ajudarà a canviar l’ordre de la piràmide generacional de practicants de frontenis, ja que hui en dia tenim més jugadors sèniors que juniors.

Quines són les principals competicions que té el frontenis de la Comunitat Valenciana?

Les competicions es podrien dividir en dues parts. Per una banda està la competició regular amb les seues lligues, amb l’Autonòmica que és la categoria reina cap a baix. I després d’ací ixen els jugadors que disputen els Màsters i la Copa.

frontenis 1

El frontenis és un esport molt familiar

Per altra banda estan les competicions que organitza la Federació en l’àmbit nacional o autonòmic com l’autonòmic juvenil i sub-22 o el Màster Nacional que el passat cap de setmana es va disputar a Guadassuar on es donaren cita els millors jugadors del circuit.

Però el frontenis no és només competició, veritat?

Efectivament, el frontenis és un esport molt familiar. La gent s’ajunta a practicar-ho més pel component lúdic que pel competitiu. Són moltes les famílies o els amics que queden per jugar una partida, divertir-se i passar-s’ho bé en el frontó del poble o de la urbanització. Eixa part social considerem que també és molt important i no volem que es perda.

Quins són els objectius principals que es va marcar com a president de la Federació de Frontenis i Pilota de la Comunitat Valenciana?

A banda del foment del frontenis de base i el femení que hem comentat abans, quan vam entrar en la Federació fa 3 anys ens vam trobar algunes parcel·les que presentaven una situació molt delicada, com per exemple l’econòmica. En aquest sentit en només 3 anys hem aconseguit reduir el deute econòmic de la nostra entitat fins a un 80% sense perdre serveis ni qualitat per als nostres federats.

En l’àmbit personal, jo estaria satisfet si aconseguirem que el frontenis preolímpic arribara a ser internacional i tinguera un Mundial com la resta de modalitats.

frontenis 3

jo estaria satisfet si aconseguirem que el frontenis preolímpic arribara a ser internacional i tinguera un Mundial

Quina valoració fa de l’aposta poliesportiva de Golsmedia?

Des de la nostra federació estem encantats amb la cobertura que esteu fent dels diferents campionats de frontenis al nostre territori. Necessitem una difusió com la que ens dóna Golsmedia perquè el frontenis de la Comunitat Valenciana tinga el protagonisme que es mereix.

Sobre Josevi Sánchez

Josevi Sánchez

Mira también....

VÍDEO JUV. DH GºVIII | Villarreal CF – CD Roda

Jornada 4.- Villarreal CF, 2; CD Roda, 0. Resumen con las mejores jugadas y los …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *