VÍDEO ENTREVISTA TRIATLÓ | Valeriano Moreno: “El nostre objectiu és cuidar al triatleta i organitzar competicions nacionals i internacionals”

El triatló és un esport olímpic que combina tres disciplines: la natació, el ciclisme i la carrera a peu. A la Comunitat Valenciana tenim unes condicions perfectes per a practicar-lo i cada volta hi ha més triatletes. D’això i de moltes més coses hem parlat aquesta setmana amb el president de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Valeriano Moreno.

Com va ser la seua arribada al món del triatló i a la presidència de la Federació?

Jo sóc una persona amb una discapacitat física i vaig començar al triatló fa més de 20 anys com un repte personal de superació. Em va enganxar i he tingut la possibilitat de ser tercer del món en duatló i cinqué del món en aquatló, encara que no té massa mèrit perquè en eixe moment érem molts poquets triatletes… (somriu).

terraza

A banda de president de la Federació, sóc paratriatleta i he tingut la possibilitat de ser tercer del món en duatló i cinqué del món en aquatló

Vaig entrar a la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana per a potenciar la parcel·la econòmica i del paratriatló i quasi per casualitat i per diferents circumstàncies al final vaig arribar a la presidència. Quan va dimitir l’anterior president va ser com una forma de tornar-li a aquest esport una part del que ell m’havia donat a mi.

Valeriano, per a qui no ho conega, què és el triatló?

El triatló és un esport que consisteix en 3 modalitats diferents seguides: natació, ciclisme i carrera a peu, amb diferents distàncies segons el tipus de competició. Es pot practicar en modalitats curtes com un triatló “Flash”, “Sprint” o “Supersprint” fins a un “Ironman” on es fan 3,86 km nadant, 180 km en bicicleta i 42,2 km corrent.

panel

En 2018 tindrem a València la Copa d’Europa de Triatló i la “Mediterránea Triatlón”: competicions aptes per a tots els públics en Alacant, València i Castelló

A la Comunitat Valenciana tenim competicions nacionals i internacionals de triatló habitualment. En 2018 tindrem a València la Copa d’Europa de Triatló al mes de setembre i el València Triatló, que està dins del nostre projecte de la “Mediterránea Triatlón”: competicions aptes per a tots els públics en Alacant, València i per primera vegada enguany, també a Castelló.

Quin és l’estat de forma del triatló a la Comunitat Valenciana?
Actualment hi ha molt bons triatletes i paratriatletes a la Comunitat Valenciana. Està Roberto Sánchez Mantecón un jove amb molta projecció; Emilio Aguayo, que està passant a la mitja distancia i aconseguint grans èxits; a Noelia Juan en xiques… Pel que fa a paratriatletes tenim a Héctor Català, que té molt de futur i va estar prop d’anar als Jocs Paralímpics de Rio, o Vicente Arzo… No vull deixar-me a ningú, però tenim un gran futur en aquest esport.

sofa

Actualment hi ha molt bons triatletes i paratriatletes a la Comunitat Valenciana. Tenim un gran futur en aquest esport

Quins són els principals objectius de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana?

El meu principal objectiu és cuidar al triatleta. Jo sóc triatleta i quan vaig a proves, m’agrada que em cuiden amb una bona organització, una bona atenció, uns bons serveis… Un altre objectiu que tenim a la Federació de Triatló és que a la Comunitat Valenciana es disputen proves nacionals i internacionals.

A les nostres províncies tenim un clima, una bellesa, infraestructures hoteleres, bones carreteres, kilòmetres de costa per a nadar en mar obert, però també canals i pantans… De fet, dos dels millors triatletes del món, els germans Brownlee, s’entrenen habitualment en La Nucia.

saloncito

A la Federació apostem pel triatló femení. L’any passat vam superar les 500 dónes al València Triatló i volem arribar a 1.000

Cada volta hi ha més dónes i més xiquets fent triatló, veritat Valeriano? Per què?

A mi particularment m’agrada molt veure l’esforç de les triatletes quan ixen de l’aigua i fan la transició cap a les bicicletes. A la Federació apostem pel triatló femení i treballen perquè puga créixer. L’any passat vam aconseguir que hi haguera més de 500 dónes al València Triatló i volem arribar a 1.000.

Per altra banda sí que és de veres que també s’ha notat un augment important de llicències dels més joves, com a conseqüència del bon treball de les escoles i tal volta de l’afició dels pares, als quals els agrada el triatló i ho transmeten als seus fills.

I quina sensació creus que tenen els triatletes del treball que es fa des de la Federació per a millorar el seu esport?

Un dels meus desitjos és que els nostres triatletes valoraren tot el que fem per ells. A la Federació hi ha un gran equip de gent treballant perquè tinguen les millors condicions possibles com practicant aquest esport que tant ens agrada.

Quan organitzem una competició, m’agrada preguntar als triatletes com ha anat perquè m’encanta rebre el seu feed-back. L’any passat vaig tindre la sort de parlar amb els campions i campiones d’Espanya estaven summament encantats amb el València Triatló 2017, que va ser el Campionat d’Espanya.

sillon

Vull agrair a Golsmedia que visualitze el triatló gràcies a la seua cobertura de la informació poliesportiva

Quina valoració fa de l’aposta per la informació poliesportiva que fa Golsmedia de les diferents competicions que es disputen a la Comunitat Valenciana?

Vull agrair a Golsmedia que visualitze el triatló, ja que som un esport minoritari i gràcies a vosaltres podem aconseguir patrocinadors i que la gent veja les coses que fem. I ja per acabar, aprofite aquesta oportunitat que em doneu per a animar a la gent a què practique el triatló, perquè si ho proven, s’enganxaran. És un esport molt bonic que et permet anar superant reptes personals i a la Comunitat Valenciana tenim les condicions perfectes per a practicar-lo.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]