Inicio / Poliesportiu // + Noticies / VÍDEO ENTREVISTA | Eva Montesinos: “Tenim un projecte perquè les instal·lacions esportives de la platja d’Alacant siguen les millors d’Europa”

VÍDEO ENTREVISTA | Eva Montesinos: “Tenim un projecte perquè les instal·lacions esportives de la platja d’Alacant siguen les millors d’Europa”

Per la seua climatologia, situació geogràfica i instal·lacions, Alacant és una ciutat perfecta per a practicar qualsevol tipus d’activitat esportiva. Per això l’any passat va acollir prop de 40 competicions d’alt nivell i s’ha convertit en un referent del turisme esportiu tant en Espanya com en Europa.

Amb la seua regidora d’esports, Eva Montesinos, hem parlat d’això i de la resta de l’actualitat esportiva d’Alacant.

Com a màxima representant de l’esport a la ciutat d’Alacant, quina és la situació actual?

Els alacantins són una població molt esportiva. Des de l’Ajuntament tenim posat el focus en l’esport base com a eix principal de la nostra activitat. Les escoles esportives municipals han doblat places i hem ampliat les modalitats que s’ofereixen. Tenim per exemple a l’esport escolar a quasi 7.000 xiquets fent esport tot l’any però també estem fent un esforç perquè la gent major porte una vida saludable i puguen aprofitar-se de tots els beneficis de la pràctica esportiva.

3

Des de l’Ajuntament ens centrem en la promoció de l’esport base i que la gent major tinga una vida saludable

El segon gran objectiu és ajudar en la mesura del possible als equips i clubs federats de la ciutat perquè tinguen tot el que necessiten. En aquest sentit hem contribuït a millorar instal·lacions esportives i per exemple hem ajudat a sufragar les despeses de desplaçaments d’aquells representants alacantins que han hagut de viatjar fora del nostre territori a disputar fases finals dels seus campionats.

Ja que has mencionat a l’esport base i als clubs, m’agradaria que em parlares del programa “Juga Net”?

Per a nosaltres l’esport ha de ser una educació en valors i per això estem fomentant el joc net mitjançant el projecte “Juga Net”. Es tracta d’un programa que hem creat des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alacant, amb l’objectiu de potenciar les conductes positives dins i fora dels terrenys de joc durant la fase local dels Jocs Esportius Municipals. “Juga Net” consisteix a donar punts als equips quan els seus jugadors, tècnics i afició realitzen conductes esportives i accions que afavorisquen el joc net i la formació dels xiquets, prioritzant el respecte i els valors per davant del resultat de la competició.

Alacant té unes condicions climatològiques i d’orografia que fan d’ella una ciutat ideal per a moltes disciplines esportives, veritat?

Tenim una ciutat on els esports de platja tenen una importància fonamental. Tenim la Platja de Sant Joan que és perfecta per a practicar molts esports de platja. De fet està tot l’any plena d’esportistes entrenant-se. En aquest sentit tenim un projecte que ja el tenim redactat perquè les instal·lacions esportives de la platja de Sant Joan d’Alacant siguen les millors d’Europa. Esperem que siga una realitat molt prompte per a reforçar la nostra ciutat com a polo d’atracció dels esportistes i clubs del nord d’Europa que venen ací a fer els seus “stages” de pretemporada i entrenaments.

2

Per a nosaltres l’esport ha de ser una educació en valors i per això estem fomentant el joc net

Amb la col·laboració del Patronat de Turisme d’Alacant fomentem el turisme esportiu perquè la ciutat estiga plena tot l’any gràcies a l’esport. I estem molt satisfets amb el resultat perquè hem superat les nostres expectatives.

I quins resultats han donat eixos treballs per a fomentar el turisme esportiu a Alacant?

En 2017 hem tingut 38 grans esdeveniments esportius a Alacant que han portat a milers de turistes i esportistes a la ciutat i per a enguany ja tenim tancades una sèrie de competicions importantíssimes. Per exemple el World Padel Tour arrancarà enguany a Alacant del 2 al 8 d’abril després del Master de Cataluña i l’any que ve també acollirem una altra prova de la competició més important del món d’aquest esport.

També hem tancat per al mes de setembre l’organització del Campionat d’Espanya de padel de menors, que portarà a Alacant a prop de 5.000 persones comptant amb jugadors, entrenadors, staff tècnic i familiars.

4

Amb la col·laboració del Patronat de Turisme d’Alacant fomentem el turisme esportiu perquè la ciutat estiga plena tot l’any gràcies a l’esport

Quin és el repte més gran que li agradaria aconseguir durant el seu mandat?

Com a regidora d’esports estaria contenta si aconseguirem que el nostre esport de base tinguera la qualitat que es mereix i que els nostres escolars gaudiren d’un esport en igualtat. A més, estem fent un gran esforç perquè les zones més deprimides de la ciutat puguen competir en les mateixes condicions que la resta, dotant-los del material que els fa falta (equipacions, balons…).

I per últim estem fent un “programa pilot” que es diu “Ningú sense saber nadar” gràcies al qual portem en horari lectiu a xiquets de barris desafavorits a ensenyar-los a nadar.

Quina valoració fa de l’aposta per la informació poliesportiva que es fa des de Golsmedia?

És importantíssim que mitjans com Golsmedia facen difusió dels esports minoritaris i agraïm que es faça en la nostra llengua perquè així es fan dues tasques en una: donar difusió a esports que ho necessiten i fomentar la llengua autòctona.

5

Sobre Josevi Sánchez

Josevi Sánchez

Mira también....

VÍDEO 2ªB GºIII | UE Olot – Valencia CF Mestalla

Jornada 5.- UE Olot, 0; Valencia CF Mestalla, 3. Resumen con las mejores jugadas y …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *