Inicio / Poliesportiu // + Noticies / VÍDEO ENTREVISTA | Enric Porcar: “L’esport a la ciutat de Castelló està en el millor moment de la seua història”

VÍDEO ENTREVISTA | Enric Porcar: “L’esport a la ciutat de Castelló està en el millor moment de la seua història”

Aquest pròxim diumenge 18 de febrer, Castelló vibrarà amb la celebració de la seua marató, considerada la sisena d’Espanya i motiu d’orgull per a tots els seus habitants. Aprofitant aquesta gran cita esportiva, Golsmedia ha viatjat fins a Castelló per a conéixer l’estat de forma de l’esport en aquesta ciutat de la mà del seu regidor Enric Porcar.

Enric, com a màxim representant instituconal de l’esport a la ciutat de Castelló, quina valoració fa de la situació actual a la seua població?

Podem dir que l’esport a Castelló està en el millor moment de la seua història a tots els nivells. En l’àmbit de l’elit, en la màxima competició, tenim equips de Castelló en moltes disciplines i en grans categories. El millor exemple és el club d’atletisme Platges de Castelló, que fa alguns anys que està sent el millor equip de tot l’estat i en diverses ocasions el millor club de tota Europa.

2

La gent a Castelló cada vegada és més conscient que s’ha de practicar una activitat física de forma saludable i constant

Per altra banda en la part social o no competitiva, a Castelló cada vegada hi ha més gent que fa esport, des dels xiquets, on tenim a molts en edat escolar que estan practicant una activitat esportiva gràcies a les escoles esportives municipals, fins a la gent major. La gent cada vegada està més conscienciada que ha de practicar esport d’una manera saludable i constant. I això en Castelló és una realitat.

En això compten amb un avantatge, que són les condicions perfectes que es donen a Castelló per a fer esport, veritat?

Efectivament, Castelló té una combinació de climatologia i orografia espectacular. Som una ciutat que tenim la mar, el Mediterrani, amb unes platges fantàstiques. I si mires al darrere tenim les muntanyes del Desert de les Palmes i uns paisatges magnífics d’una de les províncies més muntanyenques d’Espanya… Tot això fa de Castelló un lloc genial, un lloc fantàstic per a vindre a fer esport.

Tenim unes platges i unes muntanyes fantàstiques que converteixen a Castelló en un lloc genial per a practicar qualsevol tipus d’esport

Precisament aquest cap de setmana tindrà lloc a Castelló un dels moments esportius més importants de l’any i que es viu amb molta passió a la ciutat: la marató.

La marató de Castelló és cert que té un vessant competitiu, però per sort, ja no és només una marató, sinó que s’ha convertit en la festa de l’esport a Castelló perquè durant tot un cap de setmana a la ciutat passen moltes coses relacionades amb l’esport. I vinculades a tota la ciutat. La implicació de tota la ciutat de Castelló és espectacular i s’ha convertit en un gran esdeveniment del qual ens sentim molt orgullosos.

entrevista 2

La nostra marató s’ha convertit en la festa de l’esport de Castelló. És la sisena d’Espanya i tota la ciutat s’implica i se sent orgullosa d’organitzar aquesta prova

Quins són els objectius que s’ha marcat la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castelló?

Els ajuntaments ens hem de centrar a fomentar un esport saludable i educatiu. Jo sempre dic que si l’esport no és educatiu, a mi no m’interessa. És bo tindre equips i esportistes en l’elit, perquè són referents i exemples a seguir per xiquets i xiquetes, però on hi ha de bolcar-se l’ajuntament és en la promoció d’eixe esport escolar i per a totes les edats, perquè l’esport és per a tota la vida, no és únicament oer a la joventut.

A l’Ajuntament hem fet molt esforç per a què, per exemple, enguany més d’un milió cent mil euros es destinaran a la remodelació d’espais esportius. Anem a modificar tot el poliesportiu sindical en un poliesportiu de gimnàstica artística, reformem el poliesportiu de Castalia, reformem totalment els camps de futbol del Javier Marquina i arreglem la coberta del Ciutat de Castelló.

1

Els ajuntaments ens hem de centrar en un esport saludable i educatiu

Tenim en pràcticament totes les escoles de primària de Castelló i també en algunes de secundària, escoles municipals esportives, que les fem de la mà dels clubs de Castelló gràcies a les quals qualsevol xiquet de la ciutat per 40 euros a l’any pot tindre activitat física durant tot l’any.

A títol personal, tenim entés que l’esport no només està present en el seu vessant polític, sinó que també és un apassionat de la pràctica esportiva…

Sí, sí. Jo sóc un friqui de l’esport. Gaudisc moltíssim practicant-lo. El primer any com a regidor em vaig marcar el repte de participar en totes les curses que s’organitzaren a Castelló nadant, en bicicleta, duatló, triatló, corrent… i vaig participar en més de 40 proves d’atletisme, natació i ciclisme. Però com a llicenciat en Educació Física sóc conscient que això no és l’ideal i per això, vaig fer eixe any i vam parar. Ara només participe en aquelles que més m’agraden, que són les de muntanya.

Sóc un “friqui” de l’esport. El primer any com a regidor vaig participar en més de 40 proves d’atletisme, natació i ciclisme que es feren a Castelló

Quina valoració fa des de la seua entitat de l’aposta de Golsmedia per la cobertura informativa de tots els esports de la Comunitat Valenciana?

La valoració que fem del treball de Golsmedia és espectacular, d’agraïment. Perquè crec que és necessari. Perquè si només donem una imatge de l’esport que és el de l’esport d’elit o de competició, o de si un futbolista porta uns calçotets o uns altres, li llevem la part més bonica de l’esport, que són tots els valors que té, el seu caràcter socialitzador, perquè també és un lloc on trobar-se amb amics, on relacionar-se. I eixa visió que li doneu em sembla molt interessant. I el fet que siga en valencià crec que és molt important per a la normalització de la nostra llengua. Així que gracies!

posado

Sobre Josevi Sánchez

Josevi Sánchez

Mira también....

VÍDEO COPA RFEF | Silla CF – Paiporta CF

Copa RFEF Fase Autonómica (Cuartos de final, Ida).- Silla CF, 1; Paiporta CF, 2. Resumen …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *