FRONTENNIS | Comença el Mundial de Pilota a Barcelona

El darrer diumenge 14 d’octubre, es va celebrar la cerimònia d’apertura dels XVIII Campionats del Món de Pilota Basca a les meravilloses instal·lacions dels frontons de la Vall d’Hebron a Barcelona.

Uns frontons de gran record per als aficionats ja que allí es disputaren els Jocs Olímpics del 92, única ocasió on les diferents especialitat de pilota basca inclòs el frontenis van poder ser esport olímpic.

El lema del Mundial es “Pilota Viva”, com a objetiu per al futur de la FIPV.

A més de la cerimònia d’obertura es van jugar dos partides. La primera de pala curta en frontó de 36 metres, on Espanya es va imposar a Argentina amb un Emiliano Skufca com a estrela. El català de 41 anys, que va ser campió del món en 2007, afronta el seu quart Mundial.

En la segona, es va disputar en l’especialitat de cistella punta en el frontó de 54 metres on la selecció espanyola també va aconseguir la victòria. En este cas va ser enfront de Mèxic, amb la participació de Iñaki Óssa Goikoetxea “Goiko”, considerat el millor punter del món (11 vegades campió individual del món i 6 per parelles)

Goiko té el récord de velocitat per dalt dels 300 km/h.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]