Inicio / Noticies Societat / Restauració / L’ Arcada Nova de la Seu està baix risc de col·lapse

L’ Arcada Nova de la Seu està baix risc de col·lapse

L’alerta l’ha donat la Seu en un comunicat en el qual adverteix que després de quatre anys sense resposta, existeix risc del col·lapse parcial de la façana renaixentista de l’Arcada Nova, que embolica l’absis de la Catedral que dóna a la plaça de la Mare de Déu.

Aquesta obra de meitat del segle XVI dissenyada per Gaspar Gregori, està en risc

Totes les bigues radials, cadascuna d’elles de 45 cm d’ample, que sostenen la sostrada de fusta porten tres anys apuntalades en estar greument afectades pels tèrmits i el podriment provocat per les filtracions d’aigua des de les cobertes.

Un eventual enfonsament d’aquestes bigues, podria afectar l’equilibri de la façana renaixentista que és molt lleugera en comptar amb gran quantitat d’arcs.

L’arquebisbat va presentar a la direcció general de Patrimoni un projecte de restauració, que segueix bloquejat en la conselleria

També estan pendents de resoldre per part de la conselleria la rehabilitació de la caixa de l’escala de l’Arxiu i de l’accés i sales intermèdies del Micalet, així com la restauració del portó del pòrtic romànic de la Almoina.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *