Inicio / Noticies Societat / Alimentació / La raó per la qual tenim menys fam a l’estiu

La raó per la qual tenim menys fam a l’estiu

Comencen les jornades reduïdes, els dies de platja, els viatges i no poder dormir bé per la calor, i totes aquestes emocions interfereixen amb les nostres rutines de salut, inclòs què mengem. 

Ara que fa calor fem mé deport per la platja i ni ens ve de gust parar a menjar ni podem portar un horari fix. Les recerques realitzades en els anys 90 apunten a un concepte anomenat “termorregulació” o regulació de la calor corporal, per a explicar la fluctuació de l’apetit.

Amb l’energia que proporcionen els aliments, generem calor per a ajudar a regular la temperatura del nostre cos

Com més calor faci fora, menys energia haurem d’invertir a generar-ho nosaltres mateixos, per això recorrem a menys aliments. Hi ha molts altres factors externs que poden afectar l’apetit, poden venir-nos de gust menjars més lleugers i hidratants perquè tenen un sabor refrescant, o bé, és possible que per falta de temps optem per menjars més petits.

És molt important escoltar els senyals naturals de fam del nostre cos i assegurar-nos d’estar obtenint suficients macronutrients per a satisfer les nostres necessitats. Recordar hidratar-se també és clau per a mantenir la temperatura corporal controlada i reposar els líquids que es perden amb la suor.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *