La Universitat de València lluitarà contra les escombraries marines

La Universitat de València i la Universitat de Barcelona van reunir a Dénia a gestors, investigadors i representants de confraries de pescadors, usuaris del mar i ONG, amb la finalitat de presentar un protocol comú per a tractar el problema de la contaminació per escombraries marines en la conca mediterrània.

El document sorgeix del projecte europeu Medsealitter, en el qual participen 11 partners de 4 països

El mar Mediterrani és un dels punts calents de biodiversitat del món, però també és un dels mars més contaminats. Més de 260 espècies ingereixen escombraries marines: plàstics, línies de monofilament, goma i paper d’alumini.

La Directiva Marco de l’Estratègia Marina europea considera les escombraries marines com un dels més greus contaminants del Mediterrani. També en el Conveni de Barcelona, se subratlla la necessitat de controlar la contaminació marina per a reduir el risc per a la biodiversitat mediterrània.

El Institut Cavanilles de Biodiversitat i BiologiaEvolutiva (ICBiBe) de la Universitat de València i el Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio)de la Universitat de Barcelona participen en Interreg Medsealitter, un projecte europeu per al mostreig i quantificació de les escombraries marines al Mediterrani.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"]