Més esport
»
»
»
»
»
La Grand Prix Comission anuncia canvis en el reglament de Moto GP

Resultados

Resultados

Información ofrecida por

Te puede interesar

Joan Mir concentrado antes de una carrera. Foto: Moto GP.

La Grand Prix Comission anuncia canvis en el reglament de Moto GP

Joan Mir concentrado antes de una carrera. Foto: Moto GP.
La Grand Prix Commission, composta pels senyors Carmelo Ezpeleta (Dorna, Chairman), Jorge Viegas (FIM), Herve Poncharal (IRTA) i Biense Bierma (MSMA), assistits per Carlos Ezpeleta (Dorna), Mike Trimby (IRTA, Secretari de la reunió) i Corrado Cecchinelli (Director of Technology), en una reunió celebrada a Misano el 08 de setembre de 2023, va prendre les següents decisions:

En molt rares ocasions es presenten situacions en les quals un pilot se separa de la seua moto i travessen la línia de meta per separat. La següent regulació ha sigut aprovada per a abordar aquest problema:

En cas que el pilot no estiga en contacte amb la màquina, el temps de finalització es determinarà per la primera part del pilot o de la màquina a travessar la línia de meta, la qual cosa arribe en últim lloc.

En tots els casos, qualsevol infracció, incloent però no limitant-se als límits de la pista i l’avantatge obtingut, es tindrà en compte a l’hora de determinar la validesa de la volta. Això inclou els casos en els quals la màquina i el pilot estiguen separats, i en aquest cas tant la màquina com el pilot es tindran en compte a l’hora de determinar les infraccions.

En resposta a una petició dels pilots de la categoria de MotoGP™, el Warm Up del diumenge al matí començarà cinc minuts abans amb la finalitat de donar més temps entre la sessió i la ‘parade lap’. (Aquest canvi ja s’havia realitzat per al GP de San Marino per decisió de Direcció de Carrera).

Amb la finalitat d’aclarir els mètodes de comunicació d’Adreça de Carrera, els Stewards o Oficials de la reunió sobre qüestions disciplinàries, es va acordar que la comunicació als equips o pilots podria fer-se per escrit, correu electrònic o altres mitjans electrònics.

El nombre màxim d’inscripcions ‘wildcard’ en la categoria de MotoGP™ en un esdeveniment s’ha incrementat de dos a tres. En l’actualitat, si hi ha més sol·licituds que places disponibles, la decisió sobre quines inscripcions acceptar la presa la Grand Prix Commission. En el futur, la decisió es prendrà d’acord amb un nou protocol que té en compte el número de ‘wildcard’ ja assignats a una fàbrica en la temporada en curs.

En una situació en la qual als sol·licitants ja se’ls haja assignat el mateix número de ‘wildcard’, la decisió es basarà en la classificació actual i, al principi de la temporada, en la classificació de la temporada anterior en el Campionat de Constructors, tenint prioritat les fàbriques pitjor classificades. Podrà consultar-se en breu la versió actualitzada de les FIM Gran Premi Regulations, que conté el text detallat dels canvis del reglament.

Text: Moto GP.

 

Por Golsmedia

Categorías Més esportMotor
Salir de la versión móvil