Més esport
»
»
»
»
»
Verstappen torna a ser el campió del Gran Premi de Suzuka

Resultados

Resultados

Información ofrecida por

Te puede interesar

Max Verstappen celebra su victoria en Monza. Foto: Fórmula 1.

Verstappen torna a ser el campió del Gran Premi de Suzuka

Max Verstappen celebra su victoria en Monza. Foto: Fórmula 1.

Max Verstappen i Red Bull van tornar a la senda guanyadora en el Gran Premi del Japó del diumenge després de sobreviure a una dramàtica primera volta i allunyar-se còmodament de la parella de McLaren, Lando Norris i Oscar Piastri, confirmant un altre títol de constructors per a l’equip de Milton Keynes.

Verstappen va ser atacat per Piastri i Norris al principi, però els va mantindre a tots dos a ratlla, va superar els períodes de Safety Car i Virtual Safety Car i després es va allunyar, prenent la bandera a quadres primer per tretzena vegada aquesta temporada.

Com a tal, Red Bull va posar matemàticament el campionat de constructors fora de l’abast dels seus rivals per a recolzar la seua victòria de 2022 i aconseguir dos triomfs seguits, subratllant la superioritat de l’equip en l’última era de l’efecte sòl de la F1 fins al moment, al mateix temps que suma als equips. ‘títols que van aconseguir en 2010, 2011, 2012 i 2013.

Una batalla entre els pilots de McLaren finalment es va resoldre a favor de Norris: el britànic es va avançar en l’eixida, es va quedar arrere quan Piastri va entrar en boxs sota un cotxe de seguretat virtual, però després va mostrar suficient ritme perquè l’equip intercanviara posicions.

Russell va continuar baixant l’ordre a mesura que passaven les voltes finals, amb Piastri i Leclerc passant en ràpida successió; tots dos moviments es van iniciar en l’exterior de la primera corba i Leclerc va continuar fins a la corba 2 per a sorprendre a alguns.

Amb Russell començant a frenar a Hamilton i Sainz acostant-se ràpidament a pneumàtics més frescos, aquest últim va acudir a la ràdio per a comentar que «perdrem totes dues posicions», la qual cosa va portar a Mercedes a canviar els seus dos cotxes en la corba 1. Volta 49.

Russell va preguntar si Hamilton podia proporcionar-li DRS per a ajudar en el seu defensa contra Sainz, la qual cosa va ser degudament concedit, però Sainz de totes maneres va trobar una manera i després va fer broma dient que «estan usant el meu truc contra mi» després de les seues tàctiques a Singapur.

A mesura que passaven les últimes voltes, Verstappen es va obrir camí fins a la bandera per a acabar amb quasi 20 segons d’avantatge sobre Norris, amb Piastri uns 17 segons més arrere mentre el seu ritme disminuïa, però no prou com per a perdre el seu primer podi en la F1.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia

Salir de la versión móvil