Més esport
»
»
»
»
»
Max Verstappen es proclama campió del Mundial de Fórmula 1

Resultados

Resultados

Información ofrecida por

Te puede interesar

Max Verstappen celebrando su título. Foto: Fórmula 1.

Max Verstappen es proclama campió del Mundial de Fórmula 1

Max Verstappen celebrando su título. Foto: Fórmula 1.

El pilot de Red Bull, Max Verstappen, es va confirmar com a triple campió del món de F1 amb una batalla fins a la segona posició en la carrera Sprint del Gran Premi de Qatar del dissabte, acabant entre els McLaren d’Oscar Piastri i Lando Norris al final d’una trobada plena d’acció.

Piastri va començar la carrera de 19 voltes en la pole position i, després de perdre el lideratge davant el seu rival de Mercedes, George Russell, al principi enmig d’estratègies de pneumàtics oposades, el novençà es va defensar per a aconseguir la seua primera victòria en la F1, amb *Verstappen, que només va necessitar acabar sisé per a trepitjar. d’una altra ronda de celebracions del campionat i finalment va tornar a casa en segon lloc per davant de *Norris.

De fet, el resultat de Verstappen el va veure matemàticament posar el campionat de pilots fora de l’abast del seu company d’equip Sergio Pérez, qui es va retirar de totes maneres, confirmant a l’holandés com el guanyador del títol esportiu per tercera temporada consecutiva després dels seus grans triomfs en 2021 i 2022.

Significa que *Verstappen s’uneix a un grup exclusiu de pilots amb tres corones de F1, inclosos Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, ​​Nelson Piquet i *Ayrton Senna, deixant als quàdruples campions Alain Prost i Sebastian Vettel en els següents llocs de la llista de tots els temps.

Amb l’inici de la carrera acostant-se, es va revelar que Piastri, Norris i Verstappen havien optat per neumàtics mitjans, mentre que just darrere d’ells, el Mercedes de Russell i els Ferrari de Carlos Sainz i Charles Leclerc van optar per alinear-se amb els blans més agressius.

Les opcions de pneumàtics es van dividir en la resta de la graella, amb la parella de Aston Martin, Fernando Alonso i Lance Stroll, els Alpine d’Esteban Ocon i Pierre Gasly i el novençà de Williams, Logan Sargeant, muntant blans, deixant als pilots restants amb pneumàtics mitjans.

Quan es van apagar les llums, Piastri, guanyador de la pole, va fer una escapada neta per a mantindre el seu avantatge fora de la línia i en la corba 1, però va haver-hi problemes per a Norris i Verstappen ja que tots dos van ser aclaparats pels pneumàtics blans d’arrancada, perdent davant Russell, Sainz i Leclerc en ràpida successió.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia

Salir de la versión móvil