Fórmula 1
»
»
»
»
»
»
»
La Formula 1 dona a conéixer el calendari per a 2023

Resultados

Resultados

Información ofrecida por

Te puede interesar

monacof1
Gran Premio de Mónaco en 2022. Foto: Formula 1.

La Formula 1 dona a conéixer el calendari per a 2023

Gran Premio de Mónaco en 2022. Foto: Formula 1.

El calendari de 2023 de la Formula 1 ja és una realitat. Després d’una gran cascada de rumors sobre els circuits que eixirien o que entraven, finalment la Federació Internacional de l’Automobilisme (FIA) oficialitza el programa de carreres per a l’any vinent. Serà el més extens de tota la història del campionat, amb 24 Grans Premis repartits en més de huit mesos.

La temporada arrancarà molt prompte, el 5 de març, amb el Gran Premi de Bahrain. Encara que no és oficial, es preveu que el país asiàtic també aculla -com és habitual des de fa dos anys- la pretemporada oficial una setmana abans. El curs 2023 del gran circ finalitzarà a Abu Dhabi el 26 de novembre, com ja és costum. Entremig, multitud de novetats.

serà la temporada més llarga i carregada de la història de la formula 1

D’una banda, tornen els Grans Premis de la Xina -el 16 d’abril- i de Qatar -el 8 d’octubre-. El primer no es disputava des de l’any 2019, mentre que el segon va debutar com a substitut a altres carreres per qüestions de COVID-19 en 2021, convencent a la F1 per a retornar al calendari després de la disputa del Mundial de futbol al país asiàtic.

D’altra banda, el Gran Premi de França queda fora del calendari com ja es preveia després de l’anunci de la continuïtat del Gran Premi de Bèlgica fa escasses setmanes. En la vesprada de hui també s’ha confirmat que el Gran Premi de Mònaco es mantindrà, com a mínim, fins a l’any 2025. Així, l’únic Gran Premi que debuta en 2023 és el de Las Vegas, col·locat el 18 de novembre com a penúltima prova de l’any.

Finalment, cal destacar el retard de la disputa del Gran Premi d’Espanya en el Circuit de Barcelona-Catalunya. De disputar-se en la quarta setmana de maig, a fer-ho el 2, 3 i 4 de juny. Això farà que les temperatures ascendisquen notablement, la carrera es veja influenciada per això i l’afició haja de suportar condicions molt crítiques quant a calor. Encara que ja és normal.

El gran circ de la Formula 1 canviarà de continent en deu ocasions entre Europa, Àsia, Amèrica i Oceania. Es disputaran dos triplets (Emília Romagna, Mònaco i Espanya; i els Estats Units, Mèxic i el Brasil) i fins a sis doblets. D’aquesta manera, solament cinc carreres disposaran de, com a mínim, un cap de setmana lliure abans i després de la seua disputa.

Categorías Fórmula 1
Salir de la versión móvil