Inicio / Pilota Valenciana // + Noticies / PILOTA VALENCIANA | Arrenquen les Lligues Professionals 2019 amb nombroses novetats

PILOTA VALENCIANA | Arrenquen les Lligues Professionals 2019 amb nombroses novetats

La seu de Bankia a València va acollir en el dia d’ahir la presentació de les Lligues Professionals Bankia 2019, les dues competicions federatives de més alt nivell de raspall i escala i corda que estan organitzades per la FunPiVal i que s’emprenen aquest cap de setmana. Fotografia portada: FEDPIVAL.

Aquest mateix divendres 11 de gener Genovès acollirà les primeres partides d’una competició que dissabte que ve 12 de gener viatjarà al trinquet de Pelayo. Aquest any les Lligues Professionals Bankia 2019 s’estendran fins a la primera quinzena d’abril amb motiu de l’augment del nombre de partides.

Més partits i classificació simultània

Dues competicions que es desenvoluparan de manera simultània i amb el mateix format. En la fase regular hi haurà un total de 30 partits, 10 per equip. Una altra de les novetats que s’instauren aquest 2019 és que cada setmana es completarà una jornada, per la qual cosa tots els equips avançaran en la classificació al mateix ritme.

Finalitzada la fase regular, els quatre equips que obtinguen millor puntuació es classificaran per a semifinals. Una eliminatòria de semifinals que es jugaran a anada i volta encara que ahui dia no es coneguin en quins trinquets i en quines dates. La final, com és habitual, serà a partit únic.

Nova puntuació

Altra de les innovacions de les Lligues Professionals Bankia 2019 consisteix en la modificació del sistema de puntuacions, canvi que s’ha produït a fi d’igualar en la mesura que sigui possible la competició. Les victòries es premiaran amb 2 punts i les esquadres que perden podran sumar 1 punt en el cas que aconsegueixi el joc 50 (escala i corda) i el joc 20 (raspall).

Igualtat numèrica

A més, en aquesta edició els equips han estat configurats en trio. La raó principal és que es considera més just que totes les formacions estiguin en igualtat numèrica atès que l’exigència serà major a competir durant quatre mesos.

Deja un comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *