RAL·LI | Cinc pilots valencians a la conquesta del Dakar 2019

Ha començat el compte enrere perquè aterre el Dakar 2019, considerat el ral·li més dur del món i que en la celebració del seu 41º aniversari es disputarà per primera vegada en la seua història de manera íntegra en un únic país: el Perú. Fotografia portada: MC News.

Una edició molt especial lloc que la Comunitat Valenciana estarà molt bé representada amb un total de set pilots: cinc d’ells nascuts en alguna de les tres províncies i els dos restants ostenten la llicència de la FMCV.

Participació

En la present edició, que s’emprendrà dilluns que ve 7 de gener i s’estendrà fins al 17 del mateix mes, hi haurà un total de 534 participants procedents de 61 països diferents i que estaran dividits en un total de 334 vehicles. Xifres molt similars a les de l’any passat (525 participants i 337 vehicles).

El Dakar 2019 se celebrarà per primera vegada en la seua història en un únic país: el Perú.

Per nacionalitats, els francesos seran els més representats seguits d’Espanya i Holanda en segon i tercer lloc respectivament. Per la seua part, els amfitrions ocupen la cinquena posició de dit ránking.

Dels 21 pilots espanyols, la Comunitat Valenciana comptarà amb 5 corredors valencians i altres 2 amb Llicència FMCV. Precisament el castellonenc Joan Barreda, natural de Torreblanca, és un dels favorits per a alçar-se amb el títol.

Hi haurà 5 pilots valencians i altres 2 amb Llicència FMCV.

Els pilots valencians que ens representaran al Dakar 2019 són: Joan Barreda, Pablo Toral, Julián Villarrubia, Ignacio Sanchís i Daniel Albero. La incursió d’aquest últim serà històrica, ja que és el primer diabètic a participar.

Per la seua part, el català Marc Sola i l’italià Nicola Dutto també defensaran els colors de la Comunitat Valenciana en posseir llicència competitiva de la Federació de Motociclisme de la Comunitat Valenciana.

RALLY DAKAR | Daniel Albero es convertirà en el primer diabètic que competeix en un Dakar

Recorregut

Una edició que a més conformar una autèntica revolució per dur-se a terme en un només país, presenta una reducció de recorregut: 10 etapes i 5.000 quilòmetres de ruta, dels quals 3.000 seran cronometrats, i que tindran lloc íntegrament en sorra i dunes.

Per això, la disminució del recorregut no respon en absolut a una menor duresa del Dakar. Étienne Lavigne, director de la prova, vaticina el que els participants es trobaran: “Serà un dels més durs que s’hagen conegut mai”.

Encara que el recorregut es redueix a 10 etapes, el director assegura que serà un dels més durs.

Un recorregut en el qual els valents pilots hauran de veure-les-hi amb la Duna Gran, la segona més alta del món amb gairebé 1.700 metres d’altitud. Un impressionant punt pel qual el ral·li més dur del món mai havia transitat abans.

El 12 de gener serà l’únic dia de descans a la ciutat de Arequipa, jornada en la qual tots aquells cotxes i vehicles que s’hagin vist obligats a abandonar en la primera meitat de la carrera podran reenganxar-se per a continuar competint en una classificació separada de la general.

El pròxim 12 de gener, Arequipa acollirà l’únic dia de descans.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]