Si matines el teu organisme està d’enhorabona 

Hi ha una relació entre el treball nocturn i el risc de càncer de mama, que es creu que es deu als patrons de somni interromputs, l’exposició a la llum durant la nit i altres factors.

Una de cada set dones desenvoluparà càncer de mama en algun moment de les seves vides

En l’anàlisi observacional es van usar dades del Biobanco del Regne Unit, i ser matinera es va associar amb un risc lleugerament menor de càncer de mama que les de preferència nocturna.

No obstant això, els autors aclareixen que la influència probablement és menor que la d’altres factors de risc coneguts per a càncer de mama, com l’IMC i el consum d’alcohol.

Els investigadors assenyalen limitacions, l’estudi es va basar en mesures de somni autoinformades i es va limitar a dones d’ascendència europea, per la qual cosa les troballes poden no ser aplicables a altres grups. Els investigadors diuen que les seves troballes proporcionen evidència sòlida per a un efecte causal del cronotipo en el risc de càncer de mama.

No obstant això aquest descobriment té implicacions potencials per a influir en els hàbits de somni de la població general per a millorar la salut.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [golsmedia_responsive_ad adsense_banner_size_mobile="300x250" adsense_config_mobile="show-always" box_config_mobile="no-show" class="td_block_golsmedia_ad td-pb-border-top td_block_template_5 td_module_wrap"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"] [td_block_golsmedia_futbol_tele_hoy widget_title="Fútbol en la tele hoy"]