Inicio / Noticies Societat / Benestar i Salut / Un estudi desmenteix que els suplements nutricionals poden curar la depressió 

Un estudi desmenteix que els suplements nutricionals poden curar la depressió 

La ingesta de fruites, verdures i suplements semblaven tenir un efecte protector sobre aquest trastorn mental que provoca que més de 300 milions de persones a tot el món visquin amb decaïment, tristesa i ansietat, però un estudi desmenteix aquest efecte protector.  

La revista JAMA ha publicat un treball que descarta l’eficàcia dels suplements en la prevenció

La ingesta diària d’aquests aliments no assorteix cap efecte, en l’estudi liderat des de Mallorca, que compta amb científics de la Universitat de les Illes Balears (UIB), van participar més de mil voluntaris amb sobrepès que se’ls va detectar un risc de patir una depressió, però sense ella en el moment de ser inclosos en l’estudi.

Els participants van ser assignats de forma aleatòria per a la presa de suplements nutricionals que contenien àcid fòlic, vitamina D, zinc, seleni, calci, Omega 3 o la ingesta de píndoles de placebo.

Els suplements nutricionals durant un any no van impedir l’aparició d’un episodi depressiu

1 de cada 10 homes i 1 de cada 5 dones sofreixen depressió clínica almenys una vegada al llarg de la seva vida. Es considera un dels trastorns més prevalents i incapacitants a la Unió Europea.

Els investigadors reafirmen la necessitat d’una dieta saludable rica en fruita, verdura, farines no refinades, peix, llegums i oli d’oliva, pot reduir el risc de símptomes depressius.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *