»
»
»
»
»
FRONTENIS | Espectacular cita del Campionat d’Espanya a Canals / Fotos

Resultados

Resultados

Información ofrecida por

Te puede interesar

FRONTENIS | Espectacular cita del Campionat d’Espanya a Canals / Fotos

Aquest ha sigut un cap de setmana de Campionat d’Espanya i això sempre es nota, sempre es molt especial. Per l’ambient, per la competitivitat, per l’amistat i el companyerisme, i per tots els valors que aquest esport porta inscrits al seu ADN.

Ni tan sols la pluja ha pogut minar de ninguna manera l’esdeveniment viscut a Canals durant els tres dies. Tres dies, que tots els que estiguérem presents, podem donar fe que van ser d’un nivell de joc altíssim, i on va destacar l’entrega per part dels jugadors i jugadores. Mostra d’açò va ser que la jornada de dissabte per la vesprada, on es disputaven les semifinals i d’on coneixíem els/les finalistes de totes les categories, acabaren a les 2:15 de la matinada. Degut a les modificacions que tingueren que sofrir els horaris per la pluja, que la pròpia Federació de Frontenis i Pilota de la Comunitat Valenciana, va solventar ràpidament, pero sobre tot, per la durada de les partides, ja que algunes d’elles tardaren en finalitzar fins vora les dos hores d’enfrontament. Cal recordar que estes modalitats, no tenen temps definit, per la pròpia naturalesa de les mateixes i per l’enorme desgast físic que suposen.

Amb tot, arribarem al diumenge, dia de les finals d’aquest Campionat d’Espanya Juvenil per Comunitats Autònomes, i la cosa començava així:

La primera modalitat en jugar la final va ser la de Paleta Femenina, on s’enfrontaven les comunitats de Murcia i Navarra. Un estil tècnic front a l’estil més clàssic de les xiques de la comunitat foral, que va resultar molt igualat, i que es va tenir que resoldre al tercer set. Ingrid Ruiz i Andrea García van demostrar ser més constants i mantingueren una línia de joc durant els tres sets, a pesar que Maider Ardanaz i Amaia Espinal s’apuntaren el primer set, les murcianes continuaren amb les idees clares i a la fi, va fer possible que s’emportaren la victòria amb un 10 a 6 en l’últim set. Així Murcia col·locava el primer or a la seua taula de victòries.

En la segon final de Paleta, la Individual Masculina, es veien les cares la federació de Canàries front a Castella la Manxa, on els dos pilotaris arribaven amb un considerable nombre de partides disputades ja, factor que podia condicionar la disputa del joc. Tot es va decidir en el primer set, ja que fou igualat, pero que va caure del costat del canari Nacho Fernández per un 15 a 13, que va marcar molt ja el segon i definitiu set amb un 15 a 4, on el gran jugador de la Manxa, Raul García, ja no va poder fer res. Cal destacar que aquests dos pilotaris han sigut alguns del més destacats del campionat, tant en paleta com en frontenis olímpic. Finalment, primer or per als del paradís.

Després van començar les finals de la modalitat de Frontenis Olímpic. Pel que fa a la categoria Femenina, van aconseguir l’accés a la final les dos parelles favorites a priori: Murcia que repetia final amb les mateixes jugadores que ja s’havien proclamat campiones de paleta, amb l’esforç i el mèrit que açò suposa. I la comunitat de Castellà i Lleó, amb una parella molt forta que sempre fa un gran paper en aquests esdeveniments, la formada per la lluitadora trasera Iris Merino i amb Sara Ibáñez, davantera d’enorme qualitat i possiblement una de les millors jugadores del torneig. Per tant, es complien els pronòstics i les quatre es veien les cares en una

final que a pesar de decidir-se en dos sets, el propi marcador reflexa clarament el que va ser. Primer set per a les murcianes 15 a 14, segon set també per a elles amb un 15 a 13. Fantàstica partida per part de les 4, que sincerament podia haver sigut per a qualsevol i que a la postre, Ingrid Ruiz i Andrea García feien història per a la seua federació i aconseguien el segon or d’aquets campionat.

I finalment, l’última Final del matí i del Campionat, la que correspon a Frontenis Olímpic Masculí. Per a la final, les dos parelles que objectivament demostraren ser les millors i que més espectacle donaren als aficionats durant els tres dies de competició: la Comunitat Valenciana amb Carles Benito i Joan Pascual, que s’enfrontarien a Canàries que formava amb el ja campió de paleta Nacho Fernández i amb Miguel Perera.

Va ser sense dubte la final més espectacular de les quatre disputades, per la velocitat i la potència de joc que va tenir, a més de poder veure molts moviments inversemblants, amb una dificultat tremenda. Van ser nombroses les ocasions on els jugadors es llançaren per terra, desplaçant-se per la pista per a poder salvar el punt, inclús moviments molt acrobàtics per a poder tornar boles complicadíssimes. La realitat es que el públic que abarrotà les graderies no va parar de botar exaltats pel que pogueren veure dins la pista. I per si tot açò fora poc, els dos primers sets van caure cada un per a un dels finalistes. El primer per als canaris per 12 a 15 i el segon per als d’Alcàntera de Xúquer 15 a 10. Nervis a flor de pell pels dos primers fantàstics sets viscuts. Al tercer i definitiu set de desempat, els valencians s’avançaren al marcador, i a pesar d’un intent de remuntada, la parella de Carles i Joan es va fer amb una merescuda victòria final, que fer esclatar d’alegria a la grada i als membres de la delegació de la Comunitat, que s’apuntava l’or al seu caseller de victòries, així Comunitat Valenciana 1.

A la fi victòria històrica de Murcia, que amb dos ors es proclamà la federació vencedora del Campionat d’Espanya, tot i ser una federació humil i que sols aportava dos parelles, per lo que es mereix un gran reconeixement.

Pel que fa a la nostra comunitat, punt agredolç, una fantàstica victòria en olímpica masculina i una xicoteta desil·lusió en paleta individual masculina on les expectatives ens donaven millors resultats. En quant a les categories femenines digne pas el de les nostres pel campionat que ens deixa clar que tenim un gran futur per davant, amb uns seleccionadors joves i que poden aportar molt a tots ells: Victor Molina, Andrea Micó i Jorge Castro, sempre recolzats per Pepe Martí, Director Esportiu i de Competicions de la FFPCV.

Molt bon Campionat en quant a nivell esportiu, i en quant a organització, una volta més la Federació de Frontenis i Pilota de la CV demostra ser un referent per a la resta.
Finales Campeonato de España CCAA de Frontenis (Paula Marí)

Categorías Frontenis
Salir de la versión móvil