»
»
»
»
HOQUEI | Els RedSticks fan vibrar a València remuntant a la campiona del món en un èpic final// Fotos

Amb una gran entrada en el Poliesportiu Verge del Carmen – Beteró de València, ha arrencat per a la Selecció Espanyola el FIH Pro League amb el seu duel enfront de la vigent campiona del Món, Bèlgica, en un xoc en el qual els RedSticks han quallat un gran partit aconseguint empatar quan mancant poc més de dos minuts perdien 0-2. A més, en el punt extra Quico Cortés ha demostrat perquè és un dels millors porters del món impedint que Bèlgica convertís ni un sol ‘shoot-out’. Reportaje fotográfico: Paloma Navarro.

Gran primera part d’Espanya encara que les ocasions més clares han estat per a Bèlgica

Durant el primer temps Espanya ha disposat de la possessió de la bola, començant l’encontre amb clar domini local gràcies a una pressió alta i constant enfront d’una Bèlgica ben replegada esperant la seva oportunitat a la contra. Sense ocasions clares ha acabat el primer quart, tot el contrari que el segon, ja que encara que Espanya ha mantingut la possessió, Bèlgica ha començat a demostrar el seu fort potencial gaudint d’oportunitats molt clares en les quals el porter Quico Cortés es va haver d’emprar a fons per a començar a convertir-se en el principal protagonista del xoc.

Després del descans tot ha canviat, ja que la intensitat ha augmentat amb Bèlgica fent un pas cap endavant. Tan sols arrencar Pau Cremada ha pogut marcar de penal-córner, però el meta forà, que també és un dels millors en aquest esport, ha impedit el 1-0. Gol que ha arribat als tres minuts després d’una gran jugada individual de Xavi Lleonart, però el tant ha estat anul·lat després de consultar-ho els col·legiats amb el vídeo-arbitratge. En canvi, el gol va acabar arribant, però en l’altra porteria, poc després del minut 5 després d’anticipar-se el davanter belga en una pilota que arribava botant.

El porter espanyol Quico Cortés ha estat el gran protagonista del partit

Aquest gol ha fet molt de mal a Espanya i Quico Cortés ha hagut de tornar a intervenir en diverses ocasions per a evitar que Bèlgica s’escapés en el marcador, afrontant-se l’últim quart amb els visitants estant molt millor. Van anar transcorrent els minuts sense ocasions fins que mancant 6 minuts Bèlgica ha aprofitat un penal-córner per a anotar el 0-2 amb un tir ajustat al pal. Malgrat el marcador tan advers, Espanya no s’ha rendit i mancant 2.25 minuts Nacho Rodríguez ha aparegut en un penal-córner per a ‘punxar-la’ a boca de canó.

L’afició valenciana s’ha bolcat animant a Espanya en els últims instants, creient en les opcions dels RedSticks, que, apostant per jugar sense porter, han acabat empatant mancant deu segons per al final després de resoldre Quique González De Castejón una jugada embrollada. Amb el resultat final d’empat, s’ha jugat una tanda de ‘shoot-outs’ per a conèixer quin equip s’emportava el punt extra per al cas que acabin la liguilla empatats a punts, i aquí ha tornat a aparèixer la figura de Quico Cortès per a imposar-se en quatre ocasions i ser clau perquè Espanya s’hagi acabat imposant 2-0 amb gols de Xavi Lleonart i Álvaro Iglesias.

València també acollirà la segona cita dels RedSticks

Gran partit d’Hoquei herba en un Poliesportiu Verge del Carmen – Beteró de València que divendres que ve 25 de gener tornarà a acollir un altre duel dels RedSticks, quan Espanya s’enfronti a Gran Bretanya a partir de les 11.00 hores.