»
»
»
MOTOCICLISME | Coneix els huit valencians que arranquen en Estoril el FIM CEV Repsol 2019

Este cap de setmana es disputa la primera prova del FIM CEV Repsol en Estoril. En esta competició comptem amb quatre pilots valencians en la categoria de l’European Talent Cup, tres en Moto3 i un en Moto2.

Esta competició compta amb huit cites que comencen este cap de setmana en Estoril per a finalitzar el 10 de novembre en el Circuit Ricardo Tormo de Cheste. Els pilots viatjaran a Cheste per partida doble (a l’abril i al novembre) , Montmeló, Motorland, Xerés i Albacete. Els de Moto3 tindran una cita més coincidint amb el campionat del món en Le Mans.

European Talent Cup

En esta categoria trobem pilots molt jóvens d’entre 12 i 17 anys que lluitaran per obtindre el primer lloc. Enguany s’inclou una novetat per a evitar que hi haja molts pilots en pista, i així assegurar en major grau la seguretat, s’afegirà una carrera paral·lela, l’ETC Serie2.

La ETC Serie2 serà una prova que disputaran els pilots no classificats durant els entrenaments oficials. Les sessions d’entrenaments es disputaran en dos grups donada l’elevada taxa de participación.

Adrián Cruces serà un dels nostres representants en esta categoria, el pilot valencià serà un dels més jóvens amb tan sols 12 anys. Cruces competirà amb l’Estrella Galícia, un dels equips punters en el món del motociclisme. L’any passat va aconseguir el campionat d’Espanya de Moto4, per la qual cosa, a pesar de la seua curta edat, aspira a aconseguir bons resultats en esta nova categoria per a ell.

Cruces serà un dels més jóvens de la categoria tot just 12 años

Carlos Torrecillas realitzarà la seua segona temporada completa en esta categoria. La passada campanya va realitzar un bon any, però la mala sort de diverses caigudes va truncar la temporada de l’hondonense. Va finalitzar en 19º posició en la general. Esta temporada serà un dels pilots que s’ha de seguir en la categoria

Carlos Torrecillas
Carlos Torrecillas en la parrilla de salida de Motorland en 2018

Iván Ortolá competirà per primera vegada en l’European Talent Cup i ho farà amb l’Ángel Nieto Team, equip valencià amb equip en el mundial. El jove de 14 anys porta ja diverses temporades amb este equip, arribant a coronar-se com a campió d’Espanya de 85GP en 2017. La passada temporada en PreMoto3 va ser un dels pilots referents, per la qual cosa enguany donarà molt de què parlar en l’ETC.

Ortolá i Rodríguez competiran amb l’Ángel Nieto Team i amb el Bressol de Campions respectivament

Juan Rodríguez participarà enguany en esta categoria. El castellonenc va aconseguir el subcampionat de Premoto4 la passada temporada. Enguany competirà amb l’equip valencià Cuna de Campeones, equip amb grans èxits en estes categorías.

El pilot mallorquí Marcos Ruda, que s’ha format des de ben xicotet a València amb el Cuna de Campeones, competirà esta temporada en el mateix equip. L’equip comptarà amb un altre pilot mallorquí com és Hissen Guevara junt amb Juan Rodríguez.

Moto3

Esta categoria és la més important del FIM CEV Repsol, en ella trobem pilots que lluitaran per aconseguir el títol mundial júnior de moto3. L’any passat l’equip valencià Ángel Nieto Team va aconseguir el campionat amb Raúl Fernández.

José Julián García competirà esta temporada amb el Fau55 El Señor de las Bolsas, equip que lidera Héctor Faubel, reconegut pilot valencià. Josito lluitarà per millorar els seus resultats de les passades temporades en esta categoria. Tornarà a estar davall el braç de Faubel, com ho va fer en la temporada 2017 on va aconseguir la seua millor posició en la general (14º).

Aarón Polanco va començar a competir en esta categoria en 2014. L’any passat no va tindre un bon any patint una caiguda en els entrenaments cronometrats de la primera cita, una lesió important que només li va permetre competir en les dos últimes proves del campionat. Enguany formarà equip amb el Cuna de Campeones junt amb David Salvador.

Aarón Polanco en la última cita de la temporada pasada en Cheste

Polanco tornarà recuperat després d’una dura lesió la temporada anterior

Carlos Tatay va començar la passada temporada corrent l’European Talent Cup, però a mitat de campanya es va canviar a Moto3 per a finalitzar allí la temporada. Enguany completarà la seua primera temporada completa en la categoria junt amb el Fundació Andreas Pérez 77.

Dani Holgado no podrà participar en esta cita pel fet que no compta amb l’edat mínima per a competir en esta categoria, podrà córrer la pròxima carrera a Cheste ja que complirà els anys el dissabte en el mateix circuit. L’alacantí competirà amb l’Estrela Galícia 0,0, equip amb què va aconseguir un podi la passada temporada en l’European Talent Cup en Cheste.

Moto2

En esta categoria només trobem un representant valencià. Héctor Garzó es postula com la referència que s’ha de seguir en esta categoria després d’aconseguir la tercera posició en la general la passada temporada. Com ja anunciem, a més d’este campionat disputarà la Copa de MotoE paral·lela al Mundial de Motociclisme.

Héctor Garzó en la parrilla de salida del Circuit Ricardo Tormo

El FIM CEV Repsol aterrarà per a la següent cita en el Circuit Ricardo Tormo de Cheste el cap de setmana del 27-28 d’este mateix mes.