Vela
»
»
»
»
»
VELA | El Maverta de Pedro Gil, vencedor absolut del Trofeu SM La Reina celebrat a València

Resultados

Resultados

Información ofrecida por

Te puede interesar

VELA | El Maverta de Pedro Gil, vencedor absolut del Trofeu SM La Reina celebrat a València

La XX edició de SM La Regna – Regata Homenatge a l’Armada – XXXI Copa Almirall Marcial Sánchez-Barcáiztegui, celebrada aquest cap de setmana en el Real Club Nàutic de València, ha estat marcada per l’alt nivell de la sura participant i les bones condicions meteorològiques que han permès completar el programa previst de 6 proves per a totes les classes excepte la classe Open, que ha realitzat tres recorreguts costaners en direcció sud, el d’avui de 12,8 milles fins al Perelló. El torrevejense Maverta, de Pedro Gil, ha signat una brillant actuació amb victòria en totes les proves celebrades, portant-se a casa el títol de vencedor absolut del Trofeu SM La Reina.

resize_51airlan_dsc5045
La jornada dominical va tornar a comptar amb el vent incondicional de l’aquest sud-est de 12 nusos d’intensitat establit, una mica menys que en les dues primeres regates, però suficient per a posar punt final a tres intensos dies de competició en aigües de la costa valenciana.

La classe ORC 1 corona a Peix d’Abril

L’embarcació murciana Peix d’Abril, de José María Meseguer, del CN Portman es va proclamar vencedora en classe ORC 1 – Varadero València, després de la desqualificació del líder Rats on Fire, de Rafael Carbonell, del CN Arenys de mar, en la segona prova de la jornada del dissabte. La penalització els va costar la victòria als de Carbonell, que malgrat tot guanyaven de nou en la tercera de les regates i es feien amb la plata. Per la seua banda, el nou Swan 45 Bruixot, d’Alberto de Castro, es portava a casa el bronze. Els Swan 42, que a més de competir en la classe ORC 1, ho feien en la seua categoria monotip en temps real, van tindre com a vencedor a l’alemany Dralion de Xiule Finis del Dusseldorfer Club.

José María Meseguer, armador i patró de Peix d’Abril, va comentar les bones condicions de la prova una vegada culminada: “Hem tingut vent tots els dies, s’ha complit el programa i ha sigut una regata divertida i amb molt nivell, molta competició sana i molt divertida”.

Maverta, incontestable

Els homes del Pedro Pedro Gil, del RCN Torrevella, van estar imbatibles, mantenint el liderat durant tota la regata i es van fer amb la victòria absoluta i de la classe ORC 2. “Estem molt contents, la nostra intenció era deixar el títol ací en la Comunitat. La flota està molt igualada, depèn de com faces les eixides, està molt competit. Hem vist el vaixell molt ràpid, encara que falta optimitzar alguns detalls per a arribar amb ple rendiment a la Copa del Rei”, comentava Pedro Gil, armador del vaixell vencedor.

La bona actuació del cartagener El Carmen – Elite Sails, de Sinergia Racing Group, patronejat per Javier Coello, que no ha va baixar de la tercera posició en tota la regata, no li ha permès fer-se amb la victòria, però li ha assegurat la segona plaça en aquesta classe, per sobre del subcampió de l’any passat, L’Immens, d’Alexandre Laplaza, del RCN Barcelona, que quedava tercer també amb una regular actuació.

Per la seua banda, el millor dels First 40.7, categoria que també ha rebut un guardó en aquesta edició de la regata, va ser el Geni 4, de Javier de Tomás, del RCN València.

El trofeu de classe 3 es va a Mallorca

El mallorquí Airlan-Aermec, de Joan Cabrer, que partia amb un estret marge de dos punts d’avantatge sobre el següent classificat abans de començar l’última prova de la regata, va aconseguir imposar-se en la tercera jornada i fer-se amb la victòria en la classe ORC 3, seguit de l’alacantí Tanit IV – Medilevel, de María José Vila Valero, que no ha baixat de la tercera posició en cap de les proves i de Bruixot, de Federico Linares, del RCN Cadis, completant el podi també amb una bona actuació i una segona plaça el diumenge.

“Estem molt contents de fer-nos amb victòria després de tres dies”, assenyalava Teo Mateu, patró del Airlan – Aermec. “Eixíem líders amb dos punts d’avantatge i la missió era controlar al rival que teníem a dos punts. Ho hem aconseguit ja en l’eixida, hem evitat que se’ns escapara i hem aconseguit fer-nos amb la victòria”, va explicar després d’acabar la prova del diumenge.

Saona repeteix victòria

L’embarcació de Gonzalo Calvo, del RCN València, que s’ha mantingut capdavanter durant tota la competició, va ser la vencedora en la classe ORC 4, amb quatre primers llocs i dos segons. La segona plaça va ser para Ardora III, d’Antonio Gadea, del RCN Denia i la tercera plaça per a Enriaero – Port d’Índies, de Manuel Petrer i Maxi Cruz del CN Punta Ombria, empatat a punts amb el segon.

“Els tres dies hem tingut bon vent, bastant estable i ha sigut molt divertit. Per sort hem pres bones decisions, i ens ha eixit bé. Hi ha hagut bona organització, bon ambient i ens ho hem passat molt bé”, assegurava Gonzalo Calvo, armador de Saona.

Bruixot venç en classe Open

La classe Open, on es va jugar tot en la última prova, va tindre com a vencedor a Bruixot, de Raúl Armero, del RCN València, tant en la prova del diumenge com en la general, tan sol un punt per davant del següent classificat, Chatin, de José Francisco Rubio, del RCN València que també era segon en la tercera prova costanera. El dianense Atilan 3 va tancar el podi d’aquesta classe que agrupava a les embarcacions amb característiques específiques de creuer o familiar per als qui la prova no puntua com a regata internacional.

Un futur optimista

“Un any més hem contactat que el Trofeu SM La Reina segueix sent un referent en la vela espanyola. Hem pogut gaudir d’un gran nivell de participants i unes espectaculars condicions que ens permeten visualitzar amb gran optimisme les pròximes edicions en les quals estarem treballant des de la setmana vinent”, assegurava el director de la regata, Rafael de Tomás.


El lliurament de trofeus va comptar amb la presència del president del RCN València, Alejandro Fliquete, el director de la regata, Rafael de Tomás; el comodoro de la regata i delegat de vela de l’Armada Espanyola, l’almirall Jaime Rodríguez – Toubes; la regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau; el comandant naval de València, Ignacio Villarrubia; el vicepresident de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Rafel Xirivella; així com el vicepresident del club, Manuel Montánchez i la directiva Marisa Arlandis.

Fotos: Trofeu SM La Reina

Categorías Vela
Salir de la versión móvil