»
»
»
»
»
»
»
VÍDEO ENTREVISTA | Salvador Gomar: «La Federació vol que tots els equips tinguen persones titulades ensenyant a jugar a futbol»

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Fotos: GOLSMEDIA y Valencia CF.

VÍDEO ENTREVISTA | Salvador Gomar: «La Federació vol que tots els equips tinguen persones titulades ensenyant a jugar a futbol»

El futbol continua sent l’esport rei al nostre territori, amb prop de 100.000 llicències i més de 3.000 partits cada cap de setmana que gestiona la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana. D’això i dels pròxims reptes de les nostres seleccions autonòmiques masculines i femenines hem parlat amb el seu secretari general, Salvador Gomar:

Quins són els objectius cap a on està treballant ara mateix la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana?

«El meu objectiu des de la Secretaria General és escoltar a tots els clubs, que tinguen un bon servici i que ens diguen què els fa falta per a nosaltres millorar-lo. Jo he viscut el futbol en un club i en la meua família, i quan vaig arribar fa dos anys a la Federació tenia clar que hi havia coses que volia millorar com és el tema de la formació i l’educació, on jo crec que estem fent passos importants. Les altres grans prioritats són l’erradicació de la violència i la promoció del futbol femení».

gomar 1

Les nostres prioritats són la formació, l’educació, l’erradicació de la violència i la promoció del futbol femení

Perquè creu que és tan important l’educació i la formació al futbol?

“L’escola i el comité d’entrenadors ja estan treballant en les actualitzacions i en els nous cursos de monitor i nivell I, II i III per tota la Comunitat Valenciana. Volem incidir en la formació i que tots els equips tinguen persones titulades ensenyant als xiquets.

Si una persona es prepara, encara que no haja jugat al futbol, pot ser un bon entrenador i els menuts, quan arriben al futbol amateur o professional segur que se’n recordaran del seu mestre.

Respecte a l’educació, vam crear el Congrés «Stop Violència» per a l’erradicació de la violència en el futbol base on participaren jugadors, clubs, entrenadors, pares, periodistes… Analitzarem els punts difícils tant els clubs com la Federació de Futbol van aportar una sèrie de mesures i ara toca implantar-les. Ho farem a partir del mes de novembre a través d’uns quaderns que repartirem als clubs per a què sàpien com actuar davant un cas de violència, organitzarem unes xarrades i redactarem un decàleg amb mesures concretes».

Altra de les vostres prioritats que comentaves era el tema del futbol femení…

«Efectivament, un altre objectiu fonamental per a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana és la promoció del futbol femení. Des de l’any passat estem organitzant uns clínics sobretot per a les xiquetes sub-12 per intentar motivar-les a jugar i que augmente el nombre de xiques que juguen a futbol a la Comunitat Valenciana».

gomar 3

A partir de novembre posarem en pràctica algunes de les mesures que vam consensuar en el Congrés Stop Violència

I ara, a banda de les competicions de lliga, toca fixar-se en les nostres seleccions territorials.

«Com totes les temporades, la Federació Espanyola de Futbol convoca el Campionat d’Espanya de seleccions territorials. Ja estem preparant les convocatòries de les sub-16 i sub-18 en categoria masculina i femenina, que disputaran en el mes de desembre i també la selecció sub-12 que són els vigents campions.

Els xics i les xiques que venen a la nostra selecció tenen molta il·lusió i motivació per estar ací i a més saben que és un trampolí per amar a la selecció espanyola.

També està a punt de començar la Copa de las Regiones de la UEFA on serem amfitrions, en el camp de La Nucia, de la primera fase. Esperem que la selecció amateur valenciana tinga molta sort i arribe molt lluny».

El pròxim gran esdeveniment de la FFCV és la gala de campions del pròxim mes de novembre?
“Sí, estem tancant la data definitiva que serà a mitjans del pròxim mes. La gala que celebrem tots els anys és un acte molt especial perquè hi ha molts equips recollint el seu títol de campió de la temporada passada i els reconeixements a les persones que més han treballat pel nostre futbol amateur, pels nostres xiquets o els seus pobles».

gomar 2

Ja estem preparant la Gala de Campions que tindrà lloc a mitjans del mes de novembre

Quina valoració fa de la cobertura informativa de Golsmedia del nostre esport regional?
Golsmedia és una entitat molt coneguda en la Comunitat Valenciana i en quasi totes les federacions territorials perquè fa una cobertura estupenda d’un futbol que no eixia als mitjans de comunicació. Per a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana és molt important que el nostre futbol regional tinga tant de protagonisme a través de Golsmedia.