»
»
»
»
»
PILOTA VALENCIANA | Moltó i Ian es disputaran dissabte el titol de campió de raspall

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Fotos: GOLSMEDIA y Valencia CF.

PILOTA VALENCIANA | Moltó i Ian es disputaran dissabte el titol de campió de raspall

Sera dissabte, a les 18 hores, al trinquet de la Llosa de Ranes quan es dispute la partida de raspall més important de l’any, la final de l’Individual Bankia – Trofeu President de la Generalitat. Però la rivalitat és solament esportiva. Fora del trinquet, Moltó i Ian són companys i amics. Així ho han demostrat en la presentació que ha tingut lloc este migdia en la seu de Bankia a València. Han acudit junts i junts han tornat a Barxeta. Primera prova. A més han desvetlat als presents que són de compartir entrenaments habitualment. I en les seues respectives intervencions ha quedat constància del respecte i l’admiració de l’un per l’altre.

Moltó es troba davant l’oportunitat de perllongar la seua hegemonia en el raspall. Pot guanyar el tercer títol consecutiu. Però esta possibilitat no li suposa una pressió afegida. «La pilota és la meua vida i ara isc al trinquet a gaudir», ha dit. És la seua nova filosofia. Des de principis d’any concretament, quan va decidir contractar els serveis d’una psicòloga esportiva. «En les competicions per equips no rendia l’esperat. M’ha anat bé. Quan les coses no funcionen sóc capaç de calmar-me i les pense dues vegades. Es nota el treball i el resultat», afegia.

Ian, que s’estrena com a finalista, tampoc s’obsessiona com el títol. Somia guanyar perquè assegura que és la competició més important. «Però l’objectiu que em vaig fixar per a esta temporada era arribar a la final i per tant està complit. El que vinga ara és un afegit», ha explicat. De moment no hi ha nervis. L’experiència, malgrat els seus vint anys, ja va sent un grau. «Ho porte bé. A força de jugar partides d’importància m’he acostumat a elles», ha dit.

Tots dos assenyalen el trinquet de la Llosa de Ranes com a neutral per les seues característiques idònies i perquè ho coneixen al mil·límetre. És un recinte en el qual es pot sumar des de qualsevol ubicació i per tant no creuen que siga determinant començar al dau o al rest. La final està servida.

També ha participat en l’acte Armando Mercé, ara vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana i en el seu moment primera figura del raspall, que ha destacat la trajectòria i qualitat dels contendents. Un altre dels ponents ha sigut Evaristo Aznar, alcalde de la Llosa de Ranes. «Per a la nostra localitat és motiu d’orgull acollir de nou de la final de l’Individual. Es tracta d’alguna cosa més que esport i tant de bo es puga repetir la final de fa dos anys, que va ser vibrant i emocionant», apuntava.

La presentació ha conclòs amb la intervenció del director general de l’Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, que ha reclamat major visibilitat mediàtica per als professionals del raspall. A més ha assenyalat que el compromís de la institució amb l’esport dels valencians és màxim. «Estem caminant bé per l’àmbit de la pilota«, manifestava.

Categorías Sin categoría