»
»
»
»
»
»
VÍDEO ENTREVISTA ATLETISME | Vicente Añó: «Aquest cap de setmana els millors atletes d’Espanya estaran a València»

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Fotos: GOLSMEDIA y Valencia CF.

VÍDEO ENTREVISTA ATLETISME | Vicente Añó: «Aquest cap de setmana els millors atletes d’Espanya estaran a València»

La Comunitat Valenciana continua acollint esdeveniments esportius de primer nivell i un bon exemple és el Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme en pista coberta que es celebra aquest cap de setmana al Velòdrom Lluís Puig de València. D’aquesta gran cita i de tota la resta de l’actualitat d’aquest esport hem parlat a Golsmedia amb el president de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana, Vicente Añó.

Vicente, acabes de complir 30 anys dins del món de l’atletisme federat, què és el que més ha canviat en aquest esport en aquestes 3 dècades?

Efectivament, aquesta és la meua segona etapa al capdavant de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana. Vaig entrar per primera volta l’any 1986, que va ser quan es van crear les federacions, fins a l’any 1993, quan vaig haver de deixar-lo perquè estava també de vicepresident a la Federació Espanyola d’Atletisme encarregant-me de tota la gestió econòmica. En 2015 vaig tornar a la presidència de la valenciana amb moltes ganes de treballar per millorar el nostre esport.

Sense dubte, el canvi més gran que he notat en l’atletisme d’aquella època a l’actual és la gran proliferació de clubs d’atletisme i el creixement en el nombre d’atletes populars. Abans no hi havia ni un 10% de les carreres populars que hi ha hui en dia.

año 2

Aquesta és la meua segona etapa com a president de la Federació. Vaig estar al capdavant de la Federació de 1986 a 1993

Quin és l’estat de forma actual del nostre atletisme?

L’atletisme a la Comunitat Valenciana està travessant un moment molt bo. Tenim atletes locals de gran nivell internacional, alguns dels quals van participar aquest estiu al mundial de Londres. A banda d’això, en l’àmbit de clubs com et deia abans, tenim una gran quantitat que estan al voltant de 100 i a més a un gran nivell i són dels millors d’Espanya. Un bon exemple va ser l’última Copa del Rei i de la Reina, on el València Esports va quedar campió en categoria femenina i el Platges de Castelló subcampió en categoria masculina i femenina.

I a més tenim altres equips que ho estan fent molt bé tant en Divisió d’Honor i en Primera Divisió, com per exemple el Fent Camí, El Garbí de Gandia que està pujant molt, el Joventut Atlètica i el Decatlon d’Elx… i a banda una gran quantitat de clubs populars.

La Comunitat Valenciana està acollint una gran quantitat de esdeveniments atlètics durant este inici de 2018, per què?

El final del mes de gener i tot el mes de febrer hem tingut a la Comunitat Valenciana una gran quantitat de campionats de primer nivell. Primer vam organitzar en gener el Gran Premi, després la Copa del Rei i de la Reina i aquest cap de setmana, els dies 17 i 18 tenim el Campionat d’Espanya Absolut en pista coberta al Velòdrom Lluís Puig.

Ho fem per dos motius. Per una banda perquè tenim unes infraestructures esportives i organitzatives de les millors que hi ha al nostre país i possiblement d’Europa, i per altra banda, perquè com et deia abans, tenim alguns dels millors equips d’Espanya a la nostra comunitat i volen «jugar a casa» i que els seus atletes tinguen el suport del seu públic.

año 3ok

L’atletisme a la Comunitat Valenciana està en un gran moment. Tenim atletes de nivell internacional i els clubs són dels millors d’Espanya

Com deies, aquest cap de setmana tindrà lloc a València el Campionat d’Espanya Absolut d’Atletisme en pista coberta. Què podem esperar d’aquesta competició?

Estem molt contents d’acollir la competició més important de l’any en pista coberta que es pot celebrar al nostre país i que nos es disputava ací des del 2011. Els millors atletes masculins i femenins estaran a València durant aquests dos dies perquè molts d’ells es jugaran fer les marques mínimes per al Mundial i anar convocats amb la selecció espanyola.

Durant el primer dia, el dissabte al matí hi haurà moltes proves classificatòries per a les finals que tindran lloc a la vesprada i sobretot el diumenge des de primera hora fins a les 15.00 hores més o menys. Va a ser un gran espectacle. Anime a tota la gent a que s’acoste a viure aquest gran esdeveniment esportiu que tenim la sort de tindre aquest cap de setmana a la nostra casa.

Quins són els objectius fonamentals de la seua entitat?

Els objectius de la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana en primer lloc és mantenir el nivell, la qual cosa no és gens fàcil perquè ara mateix estem en un nivell molt alt de rendiment de clubs, d’èxits esportius, de planter… i no volem baixar d’ací.

En aquest sentit estem treballant molt l’àmbit del planter, coordinats amb les administracions locals i autonòmiques amb programes com els «Jocs Esportius Municipals» o «Esport a l’escola», hem fet tres edicions del nostre campus a l’estiu…i tot amb l’objectiu de què continuen eixint atletes joves.

saloncito

Els principals objectius de la Federació són mantindre el gran nivell que tenim i conscienciar a la gent que fer atletisme és bo per a la salut

Per altra banda, des de la Federació també ens hem proposat conscienciar a la gent de la importància de practicar esport, i especialment l’atletisme per a la salut de tota la gent de la Comunitat Valenciana.

El treball federatiu és un treball molt important. Hui en dia tot el món vol organitzar una carrera popular, però ningú vol fer-se càrrec de les competicions en pista coberta, per exemple. HI ha molta gent que fa salt de longitud, llançament de pes, salt d’altura i que també han de tindre les seues competicions, les quals no són gens fàcils d’organitzar i això ho ha de fer necessàriament la federació.

L’acostament de la Federació al moviment de carreres populars i al trail també són dos aspectes que s’havia marcat com a prioritaris durant el seu mandat, veritat?

L’atletisme popular i l’atletisme federatiu estaven un poquet “divorciats”, cadascun anava pel seu compte. Això va ser com a conseqüència del fet que quan va nàixer aquest moviment, al principi a poc a poc però després cada volta amb més força, al marge del circuit federatiu.

Pense que en eixe moment les federacions no van saber donar-li la importància que aquest moviment popular suposava per al nostre esport i jo, personalment, des que he tornat a la federació, hem creat un comité de carreres populars precisament per a apropar-nos a tota eixa gent que practica l’atletisme en l’àmbit popular i del qual han eixit algunes figures de l’atletisme actual com per exemple Marta Esteban.

año 4

La nostra federació ha sigut de les primeres en Espanya que ha inclòs el trail dins del nostre calendari de competicions

El trail és una modalitat nova, no tant per a la Federació Internacional que ja fa uns anys que la va posar dins del seu calendari de competicions, però sí al nostre país. La Federació espanyola ja la va incloure i la federació valenciana hem sigut una de les primeres autonòmiques que també l’hem inclòs al nostre calendari. De fet enguany ja fem el primer campionat de Trail i en el mes de maig es farà el Campionat del Món de Trail a Castelló, en la famosa “Penyagolosa Trail”. Així que ja veus que hem començat fort amb aquesta modalitat que cada volta practica més gent.

Quina valoració fa des de la seua entitat de l’aposta de Golsmedia per la cobertura informativa de tots els esports de la Comunitat Valenciana?
Des de la Federació estem potenciant prou també el tema de la comunicació i per tant que hi haja un mitjà de comunicació com Golsmedia, que amplia el seu camp de cobertura informativa a altres esports com l’atletisme és molt important, perquè pensem que d’aquesta manera l’atletisme arribarà a més gent i també hi haurà més gent que practique atletisme.

posado

Categorías AtletismoVideos