»
»
»
»
»
POLIESPORTIU | Anàlisi de la situació actual de l’esport femení valencià

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Fotos: GOLSMEDIA y Valencia CF.

POLIESPORTIU | Anàlisi de la situació actual de l’esport femení valencià

Coincidint amb el dia internacional de la dona, volem fer un somer homenatge a totes les dones que practiquen esport a la Comunitat Valenciana analitzant la situació per la que travessa l’esport femení valencià d’elit.

Marta Esteban

Començant per la dona que ocupa la fotografia de portada: Marta Esteban. Als seus 35 anys s’ha convertit en el gran referent de l’atletisme valencià. Lidera el rànquing nacional de marató. L’atleta del Càrnicas Serrano, el passat estiu, va representar Espanya al mundial de Londres i fa uns dies va convertir-se en campiona nacional d’esta mitica distància.

Concha Montaner

L’atleta de L’Eliana, vivint una segona joventut, després d’haver aconseguit quasi tots els títols possibles en l’atletisme mundial ha començat l’any amb una medalla de bronze al Campionat d’Espanya d’atletisme de pista coberta disputat a València, i va rebre a Birmingham la medalla del mundial de 2006, guanyada després d’una desqualificació per dopatge.

Club d’atletisme Playas de Castellón

 

playas castellon ok

Més enllà de la vessant individual, el col·lectiu que representa el club de Castelló, amb Julia Takacs, escrivint la primera fulla de la història dels 50 quilòmetres marxa femenina, és més que destacada. És el millor club espanyol de l’any i al costat del València CA encarnen les pedreres d’atletisme més importants de la Comunitat Valenciana.

Valencia Club de Judo 

judo 2 ok

És el millor equip de judo femení d’Espanya. Campió d’Europa de clubs en 2017 i subcampiones de la Golden League acumulen el major talent del judo nacional.

Lola Riera

lolariera ok

La jugadora valenciana és la capitana de la selecció espanyola d’hoquei que va aconseguir la huitena posició, i per tant, el diploma olimpic, als jocs de Río. És la millor jugadora valenciana d’hoquei de l’història i juga a la Complutense.

Leyre Ortí

leyre orti ok

Ja va ser guardonada per l’Ajuntament de València als seus premis anuals. Esta nadadora de l’Aquàtic Campanar és la valenciana més destacada entres les esportistes amb diversitat funcional.

Sara Cabrera

sara cabrera ok

Esta jove patinadora va encapçalar l’equip del Ciudad del Turia al Campionat d’Europa de patinatge. Al costat de Júlia López i Inés Luna, és el futur del patinatge de velocitat a Espanya.

Gloria Fernández

tiro gloria ok

Es diu Gloria Fernández Caballero, només de 17 anys. Va nàixer a Oliva, pertany al Club de tir olimpic d’Oliva i per primera volta en la història del tir olimpic espanyol, s’ha classificat per als jocs olimpics de la Joventut que es celebraran del 6 al 18 d’Octubre a Buenos Aires.

Sara Sorribes

sara sorribes ok

És la millor tennista valenciana de l’actualitat. Ocupa el lloc 110 del rànquing WTA. Amb 21 anys ja és una habitual de l’equip espanyol de Copa Federación i té per davant la possibilitat de convertir-se en una de les millors 50 tenistes del món.

Anna Montañana

montañana ok

En esta jornada reivindicativa, no podia faltar el nom d’Anna Montañana, la millor jugadora de bàsquet valenciana de l’història que s’ha convertit en la primera dona entrenadora d’un equip ACB masculí com a integrant del cos tècnic de Montakit Funlabrada, de la mà de Néstor García

Sandra Alonso

SANDRA-ALONSO-2 ok

Ciclista naixcuda a Méxic amb residència a Torrevieja, i que pertany al Bizkaia Durango – Euskadi Murias, és una de les quatre uniques ciclistes valencianes que pertanyen al UCI Women’s Tour 20018.

Club de  gimnasia rítimica Roquette de Benifaió

gimnasia ok

 

És el millor exemple de la salut per la que travessa la gimnàstica valenciana. Les atletes dels clubs valencians son majoria a les seleccions espanyoles de les diferents modalitats, i éste club valencià va ser, a més, campió d’Espanya juvenil.

Belén Guillemot

Belenguillemotmok

Si com a club, el Roquette de Benifaió és una pedrera de gimnàstica femenina singular, Belén Guillemot, com a campiona d’Europa  de gimnàstica aeròbica, també mereix el seu espaï individual.

Tamara Icardo

tamara icardo ok

És la millor jugadora valenciana de pàdel. Comparteix amb Lorena Figueres el primer lloc de rànquing autonòmic i és una fixa als quadres finals del World Padel Tour on ocupa el lloc 28 del mon.

Carolina Pradas

carolina pradas 8 ok

Pertany al Club Natació Castàlia Castelló i va aconseguir ser la primera dona que guanyava la Travessia a nado de València, a més de ser Campiona d’Espanya i de la Comunitat Valenciana de llarga distància.

Bàsquet

vbc femeni 2 ok

Deixem a banda els aspectes individuals per a donar un colp d’ull a l’estat dels esports colectius. Sense cap representat valencià a la primera divisió, el Picken Claret i el València bàsquet femení, en la lliga femenina 2 son els referents actuals.

Golf

nuria escoriola ok

L’alacantina Silvia Bañon, habitual del circuit europeu, i la castellonenc Nuria Escuriola, tres voltes campiona d’Espanya son les millors jugadores del golf femení valencià.

Handbol

balonmano castellon ok

La Comunitat Valenciana sempre ha sigut un referent a l’handbol espanyol i en esta temprada torna a ser l’autonomia amb mes representació a la divisió d’honor amb tres equips, el Canyamelar de València, el Mustang Elx d’Alacant i l’Handbol Castelló. Els tres conjunts lluiten per la permanència.

Vela

vela 2 ok

La parella formada per Julia Miñana i Sílvia Sebastiá, del Club Nàutic de Xàbia, campiones de la Copa d’Espanya 420 en categoria sub17, novenes a la general absoluta, son les més destacades a la vela valenciana.

Voleibol

volei-xativa-2-660x330 ok

Sense cap representant a la superlliga femenina o Lliga Iberdrola, els equips de Xàtiva, la Universitat d’Alacant, el Grau de Castelló i, sobre tot, l’Elx Viziusport, que lluitara per representar a la Comunitat Valenciana a la maxima categoria del voleibol espanyol son els maxims exponents.

Futbol-sala

universidad alicante ok

L’equip de la Universitat d’Alacant és l’unic representant valencià a l’elit del futbol sala espanyol. Es el gran referent del futsal del nostre territori.

Pilota Valenciana

joana raspall ok

Amb competicions de màxim nivell en categories senior i sub-23 i sub-18 en totes les seues modalitats, la pilota valenciana ha donat un pas avant per a convertir-se en referent de l’esport autòcton femení valencià.

Categorías Sin categoría