Baloncesto Femenino
»
»
»
»
»
»
BÀSQUET | El València Basket femení ascendeix a Lliga Femenina 1

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife

BÀSQUET | El València Basket femení ascendeix a Lliga Femenina 1

El somni del València Basket femení s’ha fet realitat. Les xiques de Rubén Burgos han vençut 51-54 al Celta Zorka i jugaran la pròxima temporada en la màxima categoria del bàsquet femení, també coneguda com a Lliga Dia. Fotos: Paula Marí.

Amb un rècord absolut d’assistència a un partit d’aquesta categoria, 6.200 espectadors van presenciar com les taronja van ser de més a menys al llarg de les quatre quarts. El València Basket tenia molt encarrilat el partit i per tant l’ascens des de ben prompte. Les gallegues no estaven disposades a deixar escapar l’oportunitat, i des de la defensa van remar en contra per a acabar retallant una distància que va acariciar els +20 punts per a València Basket abans del descans.

IMG_0420

Les gallegues van tindre l’opció de forçar la pròrroga però el triple de Senosiain no va entrar

La segona part va ser diferent. Aquesta vegada, la precisió de les valencianes, liderades per Aleksic -millor jugadora local amb 20 punts, 5 rebots, 1 assistència i +15 de valoració- i per Tirera -10 punts, 9 rebots, 1 assistència i +11 de valoració- no va ser la de la primera meitat. Les gallegues van anar recortant la distància amb una sensacional Keita, que es va lluir en el pal amb 13 punts i fins a 15 rebots i van arribar al final del partit amb vida. El Celta va tindre dues possessions per a igualar. En l’última d’elles, Senosiain va tenir en les seues mans el triple que haguera manat el partit a la pròrroga, però per fortuna per a les valencianes es va eixir.

IMG_0519

Amb aquest ascens culmina un any fantàstic per a la xiques de Rubén Burgos en Lliga Femenina 2, els qui certifiquen l’ambiciós objectiu de la plantilla que no era un altre que l’ascens, el primer en la història del club. Després d’aquesta victòria, ascendeixen a la màxima divisió del bàsquet femení espanyol al costat del Durán Maquinària Ensino, qui va vèncer en l’altra semifinal al favorit Spar Gran Canària.