Atletismo
»
»
»
»
»
ATLETISME | Álvaro Martín i María Pérez, els nous reis d’Europa en els 20Km marxa

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife

ATLETISME | Álvaro Martín i María Pérez, els nous reis d’Europa en els 20Km marxa

Els marxadors espanyols han fet història a Berlín, on s’està celebrant el Campionat d’Europa d’Atletisme Absolut. Després del bronze històric de Julia Takacs en els 50Km marxa, es va posar el fermall en els 20Km marxa amb 3 medalles i rècords inclosos.

L’atleta del València Esports María Pérez i l’atleta del Playas de Castellón Álvaro Martín, s’han coronat Campions d’Europa en els 20Km marxa. Dos ors per al record al que cal sumar la plata del també espanyol Diego García.

La competició femenina va haver de retardar-se per un avís de seguretat, la qual cosa va motivar que la carrera s’emprengués a la mateixa hora que la masculina: a les 10:55 hores. Des dels primers compassos es percebia que seria una jornada històrica, i així va ser.

María Pérez, rècord d’Espanya i dels Campionats

La granadina va iniciar la carrera atenta a les evolucions que es produïen en el cap de carrera, responent amb escreix als atacs que algunes dels seus rivals li propinaven a mesura que avançaven els 20Km marxa.

A partir de l’equador, María va posar una marxa més per ajuntar-se amb la txeca Drahotová i la italiana Palmisano. En els últims quilòmetres va imposar un ritme apabullante que li va permetre deixar enrere a les seves perseguidores i creuar la línia de meta en primera posició.

La pupil·la de Daniel Jaciento Garzón va realitzar un insultante registre d’1:26:36 hores, polvoritzant així tant el rècord d’Espanya com el rècord dels Campionats.

Álvaro Martín, or a foc lent

Per la seua banda, el badajocense va haver d’armar-se de paciència perquè va ser una carrera on va imperar el ritme lent. L’atleta del Platges de Castelló marxava en el cap de la carrera mantenint el ritme de la resta de corredors.

En una ocasió l’italià Giorgio Rubino i l’alemany Hagen Pohle van tractar d’anar-se i posar distància però no van tenir suficient manxa per fer-ho. Però no hi havia pressa, l’escamot no s’esquerdava, estaven esperant la seua oportunitat.

Mancant cinc quilòmetres el grup s’anava reduint. Quedaven sis atletes, entre els quals estaven Álvaro Martín i Diego García. Quan faltaven tres quilòmetres, només resistien els espanyols i el rus Vasiliy Misinov.

A la recta final es va iniciar un duel apassionant entre els espanyols. El podi estava assegurat, faltava per saber què metall colliria cadascun. Martín va canviar de ritme per conquistar finalment l’or gràcies a un crono d’1:20:42 hores.

Fotografies: Federació Espanyola d’Atletisme
Categorías Atletismo