»
»
»
»
»
ATLETISME | Triomf total dels valencians en el campionat d’Espanya absolut

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Fotos: GOLSMEDIA y Valencia CF.
Campeonato de España Atletismo La Nucía
Campeonato de España de Atletismo en La Nucía. Foto: FACV.

ATLETISME | Triomf total dels valencians en el campionat d’Espanya absolut

Campeonato de España de Atletismo en La Nucía. Foto: FACV.

La localitat alacantina de La Nucia acollia la 99é edició del campionat d’Espanya absolut. Una competició que es va saldar amb un balanç molt positiu, tant a nivell esportiu com organitzatiu, un nacional que ha sigut qualificat com el millor de la història. El campionat ha deixat un gran nombre de millors marques i rècords d’Espanya.

Els atletes valencians van brillar amb llum pròpia collint 13 medalles (4 ors, 3 plates i 6 bronzes), consolidant a la Comunitat com la tercera potència de l’atletisme espanyol (153 punts), la segona plaça va ser per a Madrid (171) i el primer lloc li ho va adjudicar Catalunya (219,5).

La Comunitat es la tercera potència de l’atletisme espanyol

La Comunitat Valenciana va aconseguir el màxim protagonisme en el podi de 110 metres tanques; la victòria va ser per a Orlando Ortega, el quart títol del seu palmarés, el subcampionat li ho va adjudicar Enrique Llopis i el bronze per a Luís Salort. El salt de longitud també va estar dominat per atletes de la Comunitat; Fatima Diame es va proclamar campiona i Eusebio Càceres va aconseguir la victòria.

En el fossat de triple salt, Pablo Torrijos es va fer amb la plata. En decatló el triomf va ser per a Pablo Trescoli. En salt d’altura Cristina Ferrando es va penjar la plata amb una marca d’1.85. Mentisques que la velocista oriolana Carmen Marco va establir la seua millor marca personal amb 11.60, que li va atorgar la medalla de bronze.

Els llançadors de la FACV van aconseguir tres bronzes

Els llançadors de la FACV van collir tres bronzes, Paula Ferrandiz en disc, Judit Prats en pes i Osarumen Odeh en martell. El castellonenc Manel Miralles va depassar el llistó en salt amb perxa, establint la seua millor marca, i una nova medalla de bronze per a la Comunitat. En relleus el CA Platges de Castelló es va proclamar doble campió d’Espanya en 4×400, en categoria masculina es va imposar el quartet format per Alfredo Jiménez, Alberto Gavalda, Mark Ujakpor i Luchumbe Kennedy, i en femenina van aconseguir el títol gràcies a l’actuació de Bàrbara Camblor, Yurena Hueso, Eliani Quasi i Andrea Jimenez.

Els verdinegres també van pujar al podi en 4×100, l’equip masculí va aconseguir la plata, els rellevistes en aquesta ocasió van ser, Patrick Ike, Mauro Triana, Daniel Rodriguez i Arian Tellez. En categoria femenina el València Esports es va proclamar subcampió en 4×100 amb la participació de Carmen Marco, Fatima Diame, Lara Gómez i Dt. Isabel Pérez.

Por Golsmedia