Polideportivo
»
»
»
»
»
»
»
València presenta la seua candidatura per a albergar els Gai Games 2026

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
Candidatura Valencia Gay Games
Miembros de la candidatura de València para los Gay Games 2026 con el presidente de la Generalitat, Ximo Puig. / Foto: FFCV.

València presenta la seua candidatura per a albergar els Gai Games 2026

Miembros de la candidatura de València para los Gay Games 2026 con el presidente de la Generalitat, Ximo Puig. / Foto: FFCV.

Ja és oficial. València és una de les candidates finalistes per a albergar els Gai Games 2026. La presentació de la candidatura ha tingut lloc aquest matí en l’edifici Ves-los e Vents amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així mateix, també han sigut presents en l’acte el conseller, Vicent Marzà; el president de la Diputació, Toni Gaspar, i els edils de l’ajuntament Pilar Bernabé, Lucía *Beamud i Emiliano García. A més, han participat les principals associacions esportives *LGTBI+.

«La inclusió ens implica a tots; aquesta és la medalla que més importarà en 2026», ha assenyalat un Ximo Puig que assegura que València no escatimarà en despeses i recursos per a finalment ser triada com a seu definitiva per a aquest esdeveniment internacional.

LA INCLUSIÓ ENS IMPLICA A TOTS; AQUESTA ÉS LA MEDALLA QUE MÉS IMPORTARÀ EN 2026

Els Gai *Games s’han convertit en un «model de cohesió social» des de 1982 ja que permet «donar la batalla contra la discriminació per motius d’orientació sexual, identitat de gènere, raça, incapacitat física o edat i de lluitar per les llibertats públiques i pels drets fonamentals».

Puig ha manifestat que el seu impacte esportiu se sumarà a l’èxit de les maratons que s’organitzen a la ciutat. Però el més important és que «la imatge d’obertura, inclusió i acceptació de la diversitat» de València es veurà reforçada.

LES RIVALS DE VALÈNCIA SERAN MUNIC (ALEMANYA) I GUADALAJARA (MÈXIC). EL VEREDICTE ES REVELARÀ AL NOVEMBRE DE 2021

Quant a l’impacte econòmic, reportarà importants beneficis, lloc, segons ha recordat Puig, en 2018 aquest esdeveniment li va generar a París un retorn de 136 milions d’euros.

Les rivals de València seran Munic (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic). El veredicte es revelarà al novembre de 2021 a Hong Kong. Abans d’això, durant el mes d’agost, visitarà la ciutat l’equip d’inspecció de la Federació Gai *Games per a avaluar els equipaments esportius, l’oferta cultural i conéixer, de primera mà, la qualitat de vida i desenvolupament personal que ofereix València.

Què són els Gai Games?

Els Gai *Games són el «major esdeveniment *LGTBI del món», un esdeveniment que aposta per l’esport i la cultura diversos, igualitaris i inclusius, no sols per a les persones del col·lectiu *LGTBI, sinó per a qualsevol persona amb independència de la seua orientació sexual, identitat de gènere, creences i capacitats físiques i/o intel·lectuals.

Durant 9 dies, un total de 36 modalitats esportives es disputaran. Les disciplines esportives es complementaran amb una àmplia agenda de xarrades, activisme, cultura i música. Es preveu que puguen visitar la ciutat fins a 15.000 esportistes i 100.000 visitants de més de 100 països, amb un impacte econòmic de més de 130 milions d’euros.

La candidatura de València comptarà a més amb el suport de diverses institucions, organismes i federacions com la *Federació de *Futbol de la Comunitat Valenciana, que col·laborarà amb l’organització del torneig de futbol.

Por Golsmedia