Motor
»
»
»
»
»
El Gran Premi de la Comunitat Valenciana decidirà els títols de MotoGP i Moto2

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
Foto: MotoGP.

El Gran Premi de la Comunitat Valenciana decidirà els títols de MotoGP i Moto2

Foto: MotoGP.

El Circuit Ricardo Tormo acull, de nou, l’última carrera de la temporada del Mundial de Motociclisme amb la màxima emoció i dos campionats mundials en joc.

El Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana serà l’última cita del calendari del Mundial de Motociclisme del 4 al 6 de novembre amb el màxim atractiu. A Cheste es decidiran els títols de MotoGP i Moto2.

En MotoGP l’italià Francesco Bagnaia (Ducati) està molt prop del seu primer títol mundial en la categoria regna. Només una victòria del seu únic rival, el francés Fabio Quartararo (Yamaha) a Cheste li impediria ser el campió si no fora capaç d’entrar entre els 14 primers en la carrera sobre el traçat valencià.

Bagnaia ha aconseguit a Malàisia la seua setena victòria de l’any en què ha sumat un total de deu podis. El francés Quartararo s’ha pujat al podi en Sepang per huitena vegada en la temporada amb tres victòries.

Els resultats del Gran Premi de Malàisia eliminen de la lluita pel títol al català Aleix Espargaró (Aprilia) que és tercer de la general amb només un punt d’avantatge sobre Enea Bastianini (Ducati) amb el qual lluitarà per la tercera plaça final en el Circuit.

Bagnaia seria el primer italià a guanyar el mundial de MotoGP després de la victòria de Valentino Rossi en 2009. Per la seua part Quartararo afronta la possibilitat de repetir títol, després de liderar la general en 2021.

En el cas de la categoria intermèdia, Augusto Fernández i Ai Ogura són els candidats a emportar-se el títol de campió. La diferència entre el pilot format en el Bressol de Campions i el japonés és de 8,5 punts després d’una temporada en la qual tots dos pilots han mostrat una gran regularitat: Fernández acumula huit podis i quatre victòries i Ogura set podis i tres victòries.

Per part de Moto3, el Aspar Team arriba amb ganes de celebrar el campionat del món d’Izan Guevara, un altre dels pilots formats en el Cuna de Campions i que es va proclamar campió d’aquesta categoria en el Gran Premi d’Austràlia. Així i tot, l’equip valencià lluitarà pel subcampionat amb el pilot de Castelló Sergio García Dols, que actualment marxa segon en la classificació i tindrà com a màxims rivals a Dennis Foggia i Ayumu Sasaki a huit i 14 punts d’avantatge

A més, els títols de ‘rookie’ de l’any en Moto2 i Moto3 també estan per decidir. En la categoria intermèdia, Pedro Acosta i Alonso López arriben a València amb una diferència de tan sols tres punts i mig en favor del pilot madrileny. En el cas de Moto3, el brasiler Diogo Moreira, l’alacantí Dani Holgado i el sevillà David Muñoz decidiran qui és el millor novençà a València.

El Circuit Ricardo Tormo ha acollit fins ara un total de 24 carreres de MotoGP des de 1999, 23 edicions com el Gran Premi de la Comunitat Valenciana i una com a Gran Premi d’Europa en 2020, una temporada en la qual MotoGP va visitar el traçat valencià en dues ocasions a causa de l’excepcionalitat de la situació sanitària.

En totes aquestes cites, el Ricardo Tormo ha sigut seu en 19 ocasions del tancament de temporada de MotoGP com l’últim Gran Premi del calendari i ostenta sis premis IRTA com a Millor Gran Premi de la temporada.

En total, en el Circuit Ricardo Tormo s’han decidit 18 Campionats del Món i, sumats als dos d’aquesta pròxima edició, després del primer cap de setmana de novembre s’hauran coronat un total de 20 campions del món a València.

Por Golsmedia