Esport Local
»
»
»
»
»
800 esportistes participarán en el Mundial Jove de Boxa a La Nucia

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Castellón 2-1 Tenerife
ajuntament la nucia
Ajuntament La Nucia

800 esportistes participarán en el Mundial Jove de Boxa a La Nucia

Ajuntament La Nucia

Del 14 al 26 de novembre “La Nucia, Ciutat de l’Esport” acull el Mundial Jove de Boxa (IBA Youth Men’s & Women’s World Boxing Championships). En ell participaran 800 esportistes de 17 i 18 anys de 87 països. Es tracta del primer mundial que alberga Espanya en la seua història. Aquesta competició es retransmetrà en directe a Espanya a través d’RTVE Play i Teledeporte, així com en més de 80 països.

Aquest matí en la Diputació d’Alacant s’ha realitzat la recepció oficial del Mundial Jove de Boxa i la presentació oficial de la competició. En ella ha participat Umar Kremlev, president de la International Boxing Association (IBA), Georges Yerolimpos, secretari IBA, Felipe Martínez, president Federació Espanyola de Boxa (FEB), Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant, José Francisco Mancebo, director Patronat Turisme Costa Blanca i Bernabé Cano, Diputat d’Esports i alcalde de La Nucia.

Aquest IBA Youth Men’s & Women’s World*Boxing Championships està organitzat per la International Boxing Association i la Federació Espanyola de Boxa amb la col·laboració del Consell Superior d’Esports, Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant i Ajuntament de La Nucia.

Primer Mundial a Espanya

Es tracta del primer mundial de boxa que se celebra a Espanya en la seua història, “mai havíem tingut cap en cap categoria” va comentar Felipe Martínez, president Federació Espanyola de Boxa (FEB). “A més tenim la sort que és la participació més alta de la història, ja que aquest esdeveniment normalment mobilitza a 300 esportistes i en aquesta edició s’ha anat fins als 800 participants, per la qual cosa és tot un repte organitzatiu i competitiu”, va apuntar Felipe Martínez. Es tracta dels boxadors del futur, la majoria seran olímpics en els Jocs de Los Angeles en 2028, encara que alguns debutaran en les Olimpíades de París en 2024.

“Gran retorn econòmic”

En la roda de premsa de presentació Bernabé Cano, Diputat d’Esports i Alcalde de La Nucia destacava la importància que té l’esdeveniment per a la província i La Nucia. “Aquest Mundial Jove de Boxa generarà 30.000 pernoctacions durant tot el campionat, ja que mobilitza a més de 1.200 persones entre entrenadors, esportistes i tècnics. Per la qual cosa generarà un gran retorn econòmic a la província d’Alacant i La Nucia. A més de la gran promoció a nivell internacional, a causa de la gran quantitat de països que participen” va finalitzar Bernabé Cano.

Més de 1.000 combats

Tota la competició es desenvoluparà en el Pavelló Municipal Camilo Cano de La Nucia, que s’ha transformat per a aquest Mundial Jove de Boxa, amb dos ring en la seua pista central. El sistema de competició serà olímpic de tres assalts de 3 minuts i tots els esportistes portaran casc de competició. Hauràs més de 1.200 combats en total en les diferents categories per pes: 13 masculines i 12 en categoria femenina

Cerimònia Inaugural

Aquesta vesprada es realitzarà el sorteig i la cerimònia d’obertura a les 18,30 hores, en el Pavelló Municipal Camilo Cano de La Nucia. Demà 15 de novembre començarà la competició, que tindrà tres sessions cada dia: 12, 15 i 19 hores i que es desenvoluparà fins a 26 de novembre. Els horaris es poden consultar en el link https://www.feboxeo.es

Entrada públic

L’entrada per al públic és gratuïta per a només per a les rondes preliminars, del 15 al 22 de novembre. Per a semifinals (23 de novembre) el preu de l’entrada és de 5 euros i per a les finals (25 i 26 de novembre) el preu és de 10 euros. Les entrades es poden adquirir en marcaentradas.com.

16 boxadors espanyols

En aquesta competició participaran 16 boxadors espanyols (9 xics i 7 xiques), entre ells cal ressaltar Rafa “Balín” Lozano (-48 kg.), campió d’Europa. També destaquen en la selecció els boxadors Ganda Coulibaly (-67 kg), Enrique Kakulov (-63,5 kg), Laura Carrasco (-48kg.), Lluna María Mairena (-*52kg.) o Iratxe Vals (-50 kg.), que han guanyat medalles a nivell internacional. Tots ells dirigits Rafael Lozano, seleccionador nacional (doble medallista olímpic).

Por Golsmedia

Categorías Esport Local